Ющенко поїхав до Туркменбаші за газом

Вівторок, 22 березня 2005, 09:21
Президент України Віктор Ющенко відбув з Києва до Ашгабату з дводенним офіційним візитом.

Як заплановано програмою перебування, Ющенко проведе переговори з президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим, відбудуться переговори офіційних делегацій у розширеному складі під головуванням президентів України і Туркменістану.

Також планується підписання декількох двосторонніх документів, зокрема, угоди між Донецькою облдержадміністрацією України і Хякімликом Балканського велаяту Туркменістану про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

Окрім того, сторони мають підписати програму співробітництва між Міністерствами оборони України і Туркменістану на 2005-2007 роки; протокол "Про внесення змін до угоди між Україною і Туркменістаном про врегулювання процесу переселення і захист прав переселенців", підписаної 14 травня 2001 року у Києві; договір між Україною і Туркменістаном про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, для подальшого відбування покарання; спільну заяву президентів України і Туркменістану.

Президент України також побуває на державному концерті з нагоди свята весни "Навруз Байрам", покладе вінок до Монумента незалежності та квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку, побуває у Музеї образотворчого мистецтва ім. Сапармурата Туркменбаші, відвідає будівельну асоціацію "Інтербудмонтаж" та підпільний комплекс Ашгабату.

У поїздці Ющенка супроводжують держсекретар Олександр Зінченко, перший віце-прем'єр Анатолій Кінах, перший помічник президента Олександр Третьяков, перший заступник держсекретаря Олександр Моцик, міністр юстиції Роман Зварич, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, перший заступник міністра закордонних справ Антон Бутейко, голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко, голова НБУ Володимир Стельмах, голова Донецької ОДА Вадим Чупрун та інші.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування