Ющенко примусив Тимошенко подумати про зарплати, комп’ютери і квартири

Вівторок, 22 березня 2005, 10:22
Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів при внесенні змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" забезпечити низку вимог.

Зокрема, Ющенко вимагає реалізувати "вимоги статті 46 Конституції України про відповідність пенсій прожитковому мінімуму, визначеному законом у розмірі 332 гривень", та встановлення мінімальної заробітної плати на рівні не нижче мінімальної пенсії, повідомляє прес-служба президента.

Також указом передбачається збільшення соціальної допомоги сім'ям з дітьми та інвалідам, зокрема допомоги при народженні дитини в 11 разів, допомоги на дітей одиноким матерям – у 5 разів, допомоги на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, – у 5 разів, допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам – у 2 рази, стипендій дітям-сиротам – у 1,5 раза, суттєве збільшення видатків на подолання безпритульності.

Крім того, Ющенко наказує провести перерахунок з 1 січня 2005 року раніше призначених пенсій окремим категоріям військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, створити додатково один мільйон робочих місць, збільшити фінансування місцевих бюджетів, посилити підтримку національної книговидавничої справи, проводити дальшу комп'ютеризацію шкіл.

Також президент доручив Кабміну провести інвентаризацію податкових пільг; розробити комплексну програму підтримки українського села; розробити разом із Національним банком комплекс заходів, спрямованих на унеможливлення перевищення рівня інфляції; розробити природоохоронні заходи.

Крім того, Ющенко звертає увагу на фінансування проектів розвитку інфраструктури, розробку державної програми "Соціальне житло". Президент наказує подати до Верховної Ради України проект Податкового кодексу України та ліквідувати прострочену заборгованість із відшкодування податку на додану вартість.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування