Турчинов проти створення на базі Нацбюро розслідувань "поліцейської структури"

Вівторок, 22 березня 2005, 11:53
Голова СБУ Олександр Турчинов вважає "абсурдною та антиконституційною" ідею створення Національного бюро розслідувань, працівники якого займалися б оперативно-розшуковою діяльністю, порушенням кримінальних справ, слідством і обвинуваченнями у суді.

Коментар Турчинова з приводу створення Національного бюро розслідувань у вівторок розповсюдила прес-служба СБУ.

"Питання створення Національного бюро розслідувань потрібно вирішувати в конституційній площині, а не руйнувати існуючу правоохоронну систему під чиїсь персональні інтереси чи корпоративні задачі", - заявив голова СБУ.

На його думку, єдиний можливий шлях створення НБР – це виконати вимоги Конституції і відокремити досудове слідство від органів прокуратури.

На сьогодні досудове слідство є "слабким місцем" у доведенні провини і визначенні покарання тих, хто скоїв злочин, у тому числі і корупціонерів, вважає Турчинов.

Він переконаний, що саме досудове слідство з особливо небезпечних злочинів, до яких належить, безумовно, і корупція, повинно стати спеціалізацією НБР.

Натомість, створення нового органу у не правовій схемі, наділення його, окрім слідства, оперативно-розшуковими функціями, на думку Турчинова, призведе до створення ще однієї поліцейської структури.

Голова СБУ прогнозує, що це призведе до посилення напруги в суспільстві, послаблення реальної боротьби з корупцією та організованою злочинністю і компрометуватиме Україну в очах європейського співтовариства.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування