Тимошенко підніме чиновникам зарплати, але уріже права

Вівторок, 22 березня 2005, 11:58
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко виступає за позбавлення чиновників права надавати численні дозволи, щоб тим самим зменшити рівень корупції.

Про це вона заявила під час зустрічі зі співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ганне Северинсен та Ренате Вольвенд у вівторок.

За словами прем’єра, без швидких та ефективних заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією, неможливий як успіх у реалізації адміністративної та економічної реформ, так і створення повноцінного демократичного суспільства в Україні, повідомляє прес-служба Кабміну.

Головними напрямками боротьби з корупцією, за словами Тимошенко, мають стати позбавлення чиновників прав надавати численні дозволи, підвищення контролю та відповідальності у їх діяльності, а також покращення рівня оплати праці державних службовців.

Представники Моніторингового комітету ПАРЄ відзначили значний прогрес, досягнутий Україною, у виконанні комплексу зобов’язань перед Радою Європи.

Водночас вони висловили сумнів щодо окремих пунктів конституційної реформи, зокрема, стосовно імперативного мандату та розширення повноважень прокуратури, які, на їх думку, суперечать принципам демократії та правової держави.

Першочерговими завданнями, які на сьогодні стоять перед Україною, за словами Ганне Северинсен, є проведення чесних та прозорих парламентських виборів 2006 року та розвиток вільних та незалежних ЗМІ.

Тимошенко під час зустрічі відзначила роль ПАРЄ та особистий внесок Северинсен та Вольвенд у підтримці демократії та принципів чесних виборів в Україні.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування