Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За обливання фарбою бюлетенів дали 5 років ув'язнення

Вівторок, 22 березня 2005, 12:08
Ленінський районний суд Вінниці засудив 2 жителів міста до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном і до 3 років позбавлення волі за те, що вони облили фарбою бюлетені в урнах для голосування під час 2-го туру виборів президента-2004 у Вінниці.

Про це повідомляють Український вибір з посиланням на прес-секретаря прокуратури Вінницької області Сергія Годного.

Він пояснив, що засуджені, окремо один від одного, на виборчих дільницях №21 і №22 Вінниці, використовуючи гумові груші, через отвір урн для голосування залили фарбу червоного кольору на бюлетені.

Зловмисники мотивували свої дії бажанням не допустити фальсифікації під час голосування. Виборчі комісії всі бюлетені, залиті фарбою, визнали дійсними.

Як повідомив Годний, один із засуджених, раніше судимий чоловік, засуджений до 3 років позбавлення волі за обвинувачення у перешкоджанні здійсненню виборчого права.

Другий - спочатку був засуджений до 5 років ув'язнення, згідно зі статею перешкоджання здійсненню виборчого права, вчинене за попередньої змови групи осіб або членом виборчої комісії чи іншим службовцем з використанням влади або службового становища.

Однак пізніше, з огляду на щиросерде зізнання, суд пом'якшив своє рішення, опираючись на статтю про звільнення від відбування покарання з випробувальним терміном, і відстрочив набуття чинності вироку на 3 роки, які будуть для засудженого випробувальним терміном.

Вироки не опротестовувалися і набули законної сили.

Читайте також:

Фальшивих відкріпників засудили до 1,5 років виправних робіт

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування