Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник контролюватиме митницю, податкову і КРУ

Вівторок, 22 березня 2005, 12:14
Віце-прем'єр-міністр України Роман Безсмертний заявляє, що "контрольно-ревізійне управління має бути підпорядковане Міністерству фінансів, як і Державна податкова адміністрація та митниця".

Про це Безсмертний заявив під час робочої наради за участю голови Головного контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського, заступника міністра фінансів Володимира Матвійчука та представників Міністерства економіки у понеділок.

На нараді йшлося про реформування КРУ і визначення його функцій.

Безсмертний акцентував увагу на тому, що, "говорячи про функції, необхідно відповісти на питання, який контроль має здійснювати КРУ".

"Яке управління не візьми - майже скрізь замкнені функції розробки, реалізації та контролю, після чого маємо порочне коло. У більшості випадків, якщо не розведені функції – половину чиновників можна притягати до відповідальності", - сказав на зустрічі віце-прем'єр-міністр.

"Я переконаний в необхідності створення в Україні підрозділу державного фінансового аудиту. Це та структура, яка має забезпечити прозорість фінансової діяльності", - заявив Безсмертний.

Найближчим часом буде підготовлено відповідний проект указу президента України та доопрацьоване положення про КРУ, повідомила прес-секретар прем'єра.

Згідно з положенням про Головне контрольно-ревізійне управління України, затвердженим указом президента України від 28 листопада 2000 року, КРУ є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра фінансів України.

ГоловКРУ України вносить у встановленому порядку пропозиції щодо формування державної політики у сфері державного фінансового контролю та забезпечує її реалізацію".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування