Суд дістався до фальсифікаторів справи Александрова. Вони відмовляються

Вівторок, 22 березня 2005, 12:28
У вівторок в Артемовську на засіданні суду у справі щодо фальсифікацій матеріалів справи про вбивство журналіста Ігоря Александрова підсудні Тамбовцев і Дроздов відмовилися визнати себе винними.

Як повідомляє "Острів" з посиланням на суддю Володимира Грачова, підсудні свою провину не визнають.

Вони також відмовилися давати свідчення до того, поки не будуть допитані всі свідки, що проходять у справі.

За словами судді, під час судового засідання були розглянуті більше 15 клопотань різних сторін, прокурор зачитав обвинувальний висновок.

У вівторок в Артемівському суді Донецької області поновився розгляд кримінальної справи стосовно двох колишніх працівників міліції Олега Тамбовцева і Євгена Дроздова, обвинувачуваних у фальсифікації матеріалів справи про вбивство журналіста Ігоря Александрова.

Внаслідок цих дій до кримінальної відповідальності необгрунтовано було притягнуто Юрія Вередюка.

За словами судді Володимира Грачова, котрий веде справу, до початку слухання ніяких змін не сталося.

Як повідомлялося, останнє засідання суду відбулося 1 березня. Тоді розгляд справи було відкладено на 22 березня у зв'язку з хворобою адвоката одного з обвинувачуваних, а також тим, що обвинувачуваний Дроздов не встиг ознайомитися з матеріалами справи.

Керівник Слов'янської ТРК "ТОР" Александров помер 7 липня 2001 року в лікарні після того, як невідомі жорстоко побили його біля входу в телекомпанію. У вбивстві обвинувачувався Вередюк, хоча парламентська комісія з розслідування вбивства журналіста висловила сумніви щодо його провини.

17 травня 2002 року суд у Слов'янську прийняв виправдувальний вирок Вередюку за недоведенням його участі у скоєннi злочину і прийняв рішення звільнити його з-під варти в залі судового засідання.

За даними прес-центру СБУ, вбивство скоїли члени злочинного угруповання Краматорська "17-та ділянка". Під час спецоперації спiльною слідчо-оперативною групою розшукані і заарештовані 10 учасників і лідерів цього бандформування.

Також затримані підполковник, начальник Краснолиманського райвідділу міліції Донецької області і один з дільничних інспекторів, які, зокрема, під час розслідування кримінальної справи про вбивство Александрова, були останніми, хто контактував з Вередюком, якого на попередньому етапі слідства підозрювали в скоєннi вбивства журналіста.

13 січня 2005 року Генпрокуратура направила в суд для розгляду по суті кримінальні справи щодо обвинувачення двох колишніх працівників міліції у фальсифікації доказів у справі по обвинуваченню Вередюка у його причетностi до вбивства журналіста.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...