Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виконання передвиборчої обіцянки Ющенка переноситься на грудень

Вівторок, 22 березня 2005, 12:44
Українські війська можуть бути остаточно виведені з Іраку не в жовтні, як передбачалося раніше, а в грудні 2005 року.

Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко, представляючи журналістам підписані президентом Ющенком план виведення військ з Іраку та рішення РНБОУ з цього питання.

"Остаточне рішення щодо кінцевої дати виведення буде ухвалено після завершення консультацій з партнерами по коаліції", - сказав Порошенко.

"До нас звернулися з проханням про участь українських миротворців в забезпеченні виборів до Національної асамблеї Іраку", - додав Порошенко. Як відомо, ці вибори відбудуться у грудні, а раніше президент Ющенко заявляв про намір вивести всі війська до середини жовтня.

Порошенко повідомив, що це питання буде обговорюватися під час візиту Ющенка до США, а також з предстаниками Польщі, у зоні відповідальності якої перебувають українці.

За словами секретаря РНБОУ, чергове зменшення чисельності українців в Іраку на 669 осіб відбудеться за рахунок ротації – до Іраку поїде менше військових, ніж повернеться до України.

На питання, хто платитиме за повернення військ з Іраку до України, Порошенко сказав, що "ротація і транспортні витрати – за рахунок коаліції, а військове забезпечення своїм солдатам повинна платити їхня держава".

Також Порошенко зазначив, що після виведення військових Україна хоче залишитися в Іраку "через низку цивільних проектів – відбудова Іраку, енергетичні проекти".

Порошенко сказав, що планує 28-30 березня відвідати Ірак. "Склад делегації обмежений, бо це не прогулянка, в Іраку іде війна", - додав він.

Як відомо, виведення військ з Іраку є передвиборчою обіцянкою Віктора Ющенка.

"Українська правда"

Читайте також:

На річницю президентства Ющенко повністю виконає свою виборчу обіцянку


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування