Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросуд розбереться, як Кучма наказав Януковичу підвісити суддю "за…"

Вівторок, 22 березня 2005, 12:50
У вівторок у Європейському суді з прав людини проходить слухання у справі Сергія Салова, заарештованого за розповсюдження неправдивої інформації про смерть Кучми.

Сам Салов також присутній на слуханні. Після цієї процедури суд розпочне закриті обговорення, а вирок буде винесено пізніше, повідомляє прес-служба Європейського суду з прав людини.

Донецький адвокат Салов був арештований 1 листопада 1999 року. У нього були знайдені 5 листівок, виконаних у формі спецвипуску парламентської газети "Голос України", з повідомленням про смерть Леоніда Кучми від алкогольної інтоксикації.

Київський районний суд Донецька засудив Салова до 5 років позбавлення волі з відстроченням виконання вироку на 2 роки "за перешкоджання здійснення виборчих прав громадян" (стаття 127 частина 2 Кримінального кодексу України).

До винесення вироку Салов провів 7 місяців у слідчому ізоляторі. У 2001 він звернувся до Європейського суду з прав людини для оскарження дій української влади.

До скарги долучено розшифровку розмови плівок Мельниченка, де в розмові з тодішнім губернатором Донецької області Віктором Януковичем Кучма погрожує "підвісити за яйця" суддю, який займається справою Салова.

"Українська правда"

Читайте також:

Капкан для Януковича в Європейському суді з прав людини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування