Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко каже, що діє законно. Згадавши свою освіту, здобуту у Ківалова

Вівторок, 22 березня 2005, 13:28
Секретар Радбезу Петро Порошенко наполягає, що широкі повноваження, надані йому указом президента Ющенка, є законними.

"Я як людина з юридичною освітою стверджую, що указ відповідає Конституції і законам України", - сказав Порошенко журналістам, коментуючи публікації про незаконність його повноважень.

Як відомо, перша освіта у Порошенка економічна – він закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права за спеціальністю "економіст-міжнародник" в середині 1989 році. При цьому кандидатську десертацію "Правове регулювання управління державними корпоративними правами в Україні" він захистив у Одеській юридичній академії Ківалова в 2002 році уже коли був депутатом і відомим політиком.

Щодо указу про свої повноваження як секретаря РНБОУ Порошенко сказав, що указ президента "був завізований всіма відповідальними особами, в тому числі юридичним управлінням".

За словами Порошенка, його повноваження, надані указом президента, корегуються із законом України про Раду національної безпеки і оборони.

"Секретар РНБОУ особисто несе відповідальність і організовує засідання РНБОУ. Тому він має робити запити до органів влади. Секретар забезпечує виконання рішень РНБОУ і на виконання цих рішень вчиняє дії, що передбачено законом", - сказав він.

Порошенко також сказав, що, згідно з указом Ющенка, він "не узгоджує кандидатури на посади суддів, які призначаються президентом, а лише готує укази на підпис президенту".

На питання, чи відмовиться він від депутатства, Порошенко сказав, що зробить це "після завершення судового процесу по оскарженню мого призначення – а оскаржується саме факт призначення секретарем РНБОУ".

Порошенко зазначив, що ідеться про подання до Конституційного суду від представників СДПУ(о) щодо неправомірних дій президента Ющенка з приводу розширення повноважень РНБОУ.

За словами Порошенка, розгляд цього питання має пройти "за скороченою процедурою протягом місяця".

"Українська правда"

Читайте також:

Порошенко назвав Медведчука невдалим піарником


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування