Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Western Unіon змусять брати менше грошей за перекази

Вівторок, 22 березня 2005, 13:49
Компанія Western Unіon повинна буде знизити тарифи на переказ грошей в Україну до економічно обґрунтованого рівня, в іншому випадку до неї будуть застосовуватися штрафні санкції, що можуть досягти сотень мільйонів доларів.

Про це повідомив на прес-конференції голова АМКУ Олексій Костусєв.

"Для нас бажаний перший варіант розвитку подій, тому що наші громадяни, які працюють за кордоном, відразу відчують полегшення", - заявив він.

Костусєв відзначив, що у вересні 2004 року компанія Western Unіon погодилася знизити в 2,5 рази свої тарифи на переказ коштів з Росії в Україну. Якщо раніше за переказ 100 доларів з Росії в Україну потрібно було заплатити 15 доларів, то з вересня минулого року ця сума складає 6 доларів.

Антимонопольний комітет вважає це істотним досягненням, тому що в Росії сьогодні працюють близько 3 млн. наших співгромадян. Таким чином, після зниження тарифу в українських родинах щорічно залишається більш 30 млн. доларів, що раніше одержувала американська компанія.

Голова АМКУ підкреслив, що тарифи Western Unіon на переказ коштів з далекого зарубіжжя не є дискримінаційно високими для України.

У той же час вони занадто високі, з огляду на монопольне становище Western Unіon на ринку грошових переказів, а також досить складне становище більшості українських громадян, змушених заробляти за кордоном.

Так, наприклад, тариф на переказ коштів з Іспанії складає 17%, з Португалії - 16,5%, з Чехії - 21%. "Альтернативного безпечного шляху відправлення грошей додому в багатьох українців, які працюють за кордоном, нема", - визнав Костусєв.

Також на ринку грошових переказів в Україні працюють компанії "Мані Грам", "Анелік", однак, сума переказів, які щорічно здійснюються через Western Unіon, наближається до 700 млн. доларів, що складає близько 90% усіх грошових переказів в Україну, - повідомляє АМКУ.

Представники Western Unіon, які були присутніми на прес-конференції, пообіцяли, що коментар компанії з цього питання буде оприлюднено найближчим часом.

Голова АМКУ також повідомив, що в найближчі день-два АМКУ очікує прибуття керівництва компанії, яке їде в Україну, щоб розібратися із ситуацією на місці. Рішення буде ухвалено на рівні вищого керівництва компанії, сказав він.

Костусєв вважає, що дана справа не відіб'ється на планах України стосовно вступу в ЄС і НАТО. "Поважають ту країну, яке поважає себе і своїх громадян", - відзначив він.

Ліга

Читайте також:

Ціна стратегічного партнерства?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування