Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя, який порушив справу проти Кучми, тепер судитиметься з Піскуном

Вівторок, 22 березня 2005, 14:06
Цього тижня суддя Апеляційного суду Києва Юрій Василенко, який у 2002 році порушував кримінальні справи проти Леоніда Кучми, має звернутись із судовим позовом до генерального прокурора України Святослава Піскуна про захист честі, гідності і ділової репутації.

Про це він повідомив у вівторок на прес-конференції в агентстві.

За словами Василенка, підставою для позову є інтерв'ю Піскуна журналу "Кореспондент" у лютому 2005 року, де генпрокурор дав свою оцінку діям Василенка щодо порушення ним кримінальних справ проти Кучми.

На думку судді, вислови Піскуна ображають його честь і гідність як судді, який майже 37 років виконував свої функції у чіткій відповідності до закону.

У свою чергу, присутній на прес-конференції голова Громадського комітету національної безпеки України Олексій Толкачов заявив, що комітет також цього тижня планує звернутися до голови СБУ Олександра Турчинова із заявою про порушення кримінальної справи проти Піскуна за фактами "злочинної недбалості, перевищення повноважень, зловживання службовим становищем та корупції".

За словами Толкачова, підставою для подання заяви є відповідні висновки Координаційного комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю при президентові України від 29 жовтня 2003 року (цього ж дня його було звільнено з посади генпрокурора), а також інформація про діяльність Піскуна на посаді начальника Слідчого управління податкової міліції ДПА і генпрокурора України.

Як зазначив Толкачов, "саме під час перебування Піскуна на вищевказаних посадах було ініційоване і здійснювалось кримінальне переслідування тодішніх лідерів опозиції Юлії Тимошенко, Олександра Турчинова, Степана Хмари, адвоката Андрія Федура, були розгорнуті репресії проти інтернет-видання "Обком", знищено комерційні банки "Слов'янський" та "Андріївський" і сфабриковано кримінальну справу проти банкира Бориса Фельдмана".

На переконання Толкачова, "завдяки непрофесійним діям генпрокурора Піскуна, які мають ознаки злочинної недбалості, неналежним чином розслідувано справи про вбивство журналіста Александрова, секретаря Валютно-кредитної ради Кабміну Медолиза, незадовільно ведеться розслідування справи про вбивство Гонгадзе, а винуватці тотальної фальсифікації результатів виборів президента України досі залишаються на свободі".

Учасники прес-конференції також висловили здивування діями президента Ющенка, який "не має політичної волі для відставки Піскуна, або зв'язаний певними неофіційними зобов'язаннями щодо залишення Піскуна на посаді генпрокурора".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування