Ющенко й Туркменбаші зустрілися на Майдані Незалежності й без піджаків

Вівторок, 22 березня 2005, 14:10
Під час зустрічі віч-на-віч президент України Віктор Ющенко і президент Туркменістану Сапармурат Ніязов обговорили активізацію двосторонніх українсько-туркменських торговельно-економічних відносин.

Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Геращенко, передає УНІАН.

За словами прес-секретаря, президенти на початку зустрічі обмінялися словами подяки за запрошення і за візит.

Геращенко зазначила, що президенти проводили зустріч "без піджаків", що означає їх налаштованість на відкритість і щирість переговорів.

За словами Геращенко, зустріч проходила в робочому кабінеті президента Туркменістану в Палаці президента Туркменістану, до якого Ющенко прибув одразу з міжнародного аеропорту ім. Сапармурата Туркменбаші.

Перед палацом туркменського президента відбулась церемонія офіційної зустрічі президента України: начальник почесної варти віддав Ющенку рапорт, військовий оркестр виконав державні гімни України і Туркменістану, воїни пройшли урочистим маршем перед главами держав, а президенти відповідно представили один одному офіційних осіб своїх делегацій.

Все це відбувалось на центральній Площі Незалежності, де зосереджені всі адміністративні будинки Туркменістану.

Як відомо, основною темою переговорів в рамках офіційного візиту президента України в Туркменістан є реалізації спільних енергетичних проектів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування