ЧЕРВОНЕНКУ ДАВАЛИ 3 МІЛЬЙОНИ ХАБАРА

Вівторок, 22 березня 2005, 15:08
Міністру транспорту і зв'язку Євгену Червоненкові пропонували хабар у 3 мільйони доларів за посаду начальника одеського порту.

Про це у вівторок розповів сам Червоненко, представляючи нового керівника морського порту в Одесі, повідомляє "5 канал".

За словами Червоненка, на посаду керівника морського підприємства із чистим річним прибутком понад 30 мільйонів доларів було дуже багато охочих.

"Найбільш непорядні стали дуже помаранчевими і з валізами грошей рвуться в коридори влади до посад. Я з жалем повинен відзначити, що певні керівники пропонували нам до трьох мільйонів доларів! Більше поки за це місце не пропонували... Не вдалося одягти наручники, але нічого страшного", - зазначив міністр.

Однак начальником порту призначено народного депутата від НДП Миколу Павлюка, який вже до цього 17 років очолював цей порт.

****

Тим часом голова Комітету Верховної Ради з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією Володимир Стретович вважає за необхідне ухвалити в новій редакції Закон "Про боротьбу з корупцією".

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє Лігабізнесінформ.

За його словами, цей Закон має звузити поле для корупції і розширити коло дій чиновників, на котрі буде поширюватися Закон.

Оцінюючи на прохання журналістів антикорупційну діяльність нової влади, Стретович відзначив, що політичної волі влади недостатньо для боротьби з корупцією.

"Нова влада допускає деякі персональні помилки під час формування органів, які зобов'язані боротися з корупцією", - сказав Стретович.

Крім того, він відзначив, що влада "не згадує" про реформування судової системи.

У той же час Стретович позитивно оцінив зусилля Міністерства внутрішніх справ щодо очищення відомства від працівників, які заплямували свою репутацію.

Відповідаючи на питання журналістів, чи не скоротилася кількість корупційних дій при нинішній владі, Стретович відзначив: "Ні. Ні і ні. Корупції менше не стало... Ставки хабарів ростуть у зв'язку зі збільшенням ризиків". При цьому він додав, що періоди революцій є сприятливими для збільшення рівня корупції.

Він також відзначив, що члени Комітету проводять моніторинг діяльності нинішнього уряду і "телефоном попереджають їх про те, що вони йдуть не туди".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування