Курочкіна таки хочуть заарештувати

Вівторок, 22 березня 2005, 17:19
Міністерство внутрішніх справ України буде наполягати на арешті російського бізнесмена Максима Курочкіна після того, як завершить збір матеріалів щодо його злочинної діяльності.

Про це повідомив у вівторок в інтерв'ю журналістам заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль.

"Ми займаємося документуванням його злочинної діяльності", - сказав заступник міністра, підкресливши при цьому, що на даний момент не настільки важливе місце знаходження пана Курочкіна, скільки збір матеріалів про його протиправну діяльність.

"Зберемо матеріали, нехай суд виносить запобіжний захід", - сказав заступник міністра.

Він відзначив, що МВС у свою чергу буде наполягати на арешті Курочкіна. На даний же момент, за словами заступника міністра, "пан Курочкін передає привіт з Москви".

Як повідомив минулого тижня Москаль журналістам, проти Курочкіна, оголошеного у всеукраїнський розшук, порушено кримінальну справу за двома фактами "криміналу".

За словами Москаля, 2 листопада 2004 року уряд Криму прийняв рішення про відчуження 340 га Ялтинського гірського заповідника російським структурам, підконтрольним Курочкіну.

3 листопада колишній керівник Державного управління справами Ігор Бакай підписав акт про передачу структурам, підконтрольним Курочкіну, київського готелю "Дніпро".

Трохи раніше, за даними Москаля, під контроль структур Курочкіна було відчужено кілька санітарно-курортних зон, а також ринок у Дніпропетровській області.

"Зникли сотні мільйонів - під мільярд, якщо підрахувати все, за що була така велика плата московським кримінальним авторитетам", - сказав Москаль.

Сам Курочкін відкидає обвинувачення у фінансових махінаціях і заявляє про свою невинність.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Україна вимагатиме в Росії видати Курочкіна. Якщо буде треба

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...