Зінченко каже, що не буде диктатором

Вівторок, 22 березня 2005, 18:21
Держсекретар Олександр Зінченко заявляє, що моніторинги регіональної преси для нього роблять не з метою цензури, а щоб отримати різнобічну інформацію.

"Для нас важливо отримувати інформацію знизу, і при цьому не ідеться про якийсь диктат", - сказав "Українській правді" держсекретар Олександр Зінченко, коментуючи заяву СДПУ(о) про те, що секретаріат президента починає запроваджувати цензуру.

"Це нормальний моніторинг в ринкових умовах інформаційної сфери", - додав Зінченко.

За словами Зінченка, "огляди місцевих ЗМІ робляться не для того, щоб певні тексти були надруковані у місцевій пресі, а тому що нам важливо отримувати об'єктивну інформацію".

"Адже газети пишуть для того, щоб вони були почуті", - зазначив Зінченко.

Він додав, що публікації регіональної преси будуть предметом роботи інформаційно-аналітичного відділу секретаріату.

Також Зінченко сказав, що він планує зробити регулярними зустрічі з редакторами і журналістами провідних ЗМІ "для обговорення питань сторення вільного ринку інформаційного простору".

СДПУ(о) заявила, що вони отримали копію звернення до глав районних адміністрацій і міських голів Полтавщини. Автор звернення – перший заступник губернатора, який пропонує щотижня складати огляди всіх ЗМІ з метою інформування секретаріату президента України.

"Аналогічні документи, що виходили у свій час від адміністрації президента Кучми стали тоді причиною скандалів і обвинувачень у тиску на ЗМІ, з боку опозиції й міжнародних організацій", - відзначають у прес-службі СДПУ(о).

"Українська правда"

Читайте також:

У Зінченка своя цензура, не краща за темники Медведчука?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування