Туркменбаші розважав Ющенка в кращих традиціях диктаторського режиму

Вівторок, 22 березня 2005, 22:33
Президент Віктор Ющенко в ході свого офіційно візиту в Туркменістан взяв участь в урочистостях, присвячених Національному весняному святу Набруз-Байрам.

Ющенко відвідав разом зі своїм туркменським колегою Сапармуратом Ніязовим Державний концерт, присвячений святу в палаці "Рухієт".

У залі, розрахованому на 3 тисячі осіб, в основному були присутні жінки в національному одязі й головних уборах.

У руках вони тримали маленькі державні прапори Туркменістану. Перед початком концерту сцену закривала червона завіса з величезним п'ятиглавим орлом - гербом Туркменістану, що символізує 5 велаятів (областей) країни.

На самій сцені під стелею висів триметровий портрет глави держави Ніязова.

Ющенка і Ніязова зала вітала стоячи оплесками й вигуками "Слава великому Туркменбаші!" туркменською мовою.

Обом президентам були вручені величезні букети червоних троянд, а після того, як вони зайняли свої почесні місця в середині зали, перед ними були поставлені два підноси із чаєм.

У ході концерту, що проходив виключно туркменською мовою, і в якому брали участь кілька сотень осіб, виконувалися танцювальні й театральні композиції, звучали туркменські національні пісні, на вірші Сапармурата Туркменбаші Великого.

В той же час, спеціально для почесних гостей концерту - делегації з України, у ході концерту виступили туркменські колективи в національних українських убраннях з українською танцювальною композицією за мотивами "гопака", а також під українську народну пісню "Розпрягайте хлопці коней".

Крім того, студентка Туркменської національної консерваторії Селбі Аннадурдієва виконала пісню українського композитора Степана Гулака-Артемовського "Ой казала мені мати".

У ході концерту була також виконана популярна туркменська естрадна пісня про Туркменістан, під час якої на екрані демонструвалися ролик з кадрами з різних сфер життя країни.

У нього були вже вмонтовані кадри церемонії зустрічі президентів України й Туркменії у вівторок удень.

По закінченні концерту президенту Туркменістану Ніязову вручили почесний знак лауреата премії Академії міжнародної економіки Євразії за 2004 рік, а також грошову премію в розмірі 3,5 тис. дол.

Президент подякував за почесну нагороду й відразу ж повернув гроші стороні, яка їх вручала, для передачі їхньому дитячому будинку сиріт.

Ющенко у свою чергу поздоровив присутніх зі святом Набруз-Байрам.

"Від імені нашої дуже серйозної делегації я хотів би побажати, щоб у кожній вашій родині, кожному вашому будинку, у кожній хаті були щастя, здоров'я й обов'язково тепло, тому що без тепла ніяк не буває весни", - сказав український президент.

По закінченні концерту Ющенко й члени офіційної делегації направилися в Резиденцію Ніязова, де була дана офіційна вечеря від імені Туркменського президента.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування