За зайві голоси для Януковича посадили на 5 років

Середа, 23 березня 2005, 10:16
Малинський районний суд Житомирської області присудив до 5 років з випробувальним терміном 1 рік в. о. голови тервиборчкому округу №68 Житомирської області за фальсифікацію результатів голосування на виборах президента-2004.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на прес-службу прокуратури Житомирської області.

Кримінальну справу було порушено 1 грудня 2004 року за статтею про неправомірне використання виборчих бюлетенів, підробка виборчих документів або неправильний підрахунок голосів, або неправильне оголошення результатів виборів.

У ході її розслідування обвинувачувана провину свою визнала повністю - вона навмисне переставила кількість голосів у протоколах на користь лідера Партії регіонів Віктора Януковича, хоча переважна кількість виборців в окрузі проголосували за Віктора Ющенка.

Прокуратурі Житомирської області передали до місцевих судів вже 8 з 10 кримінальних справ, які стосуються порушень на виборах президента.

Ці кримінальні справи були порушені в період з 21 листопада 2004 по 17 січня 2005 року за статтями щодо неправомірного використання виборчих бюлетенів, підробки виборчих документів або неправильного підрахунку голосів, або неправильного оголошення результатів виборів і статті про замах на злочин.

"З 8 кримінальних справ, які були передані до судів Житомирської області, розглянуто вже 2", - повідомили в прес-службі.

Читайте також:

За обливання фарбою бюлетенів дали 5 років ув'язнення

Фальшивих відкріпників засудили до 1,5 років виправних робіт

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування