Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коли Кучма нагородив Литвина, він засмутився. Та не хотів "випендрюватись"

Середа, 23 березня 2005, 11:16
Спікер парламенту Володимир Литвин вважає, що незабаром екс-президенту Леоніду Кучмі перестануть висувати претензії.

"В інтерв'ю "Столічним новостям" я сказав, що прізвище Кучми незабаром забудуть... Може, я його образив. Я мав на увазі, що в плані претензій забудуть це прізвище", - сказав Литвин під час телефонної лінії в "Комсомольській правді".

Литвин відзначив, що "в 1994 році були потуги переслідування Леоніда Кравчука". "Потім усе зійшло нанівець, всі обвинувачення відпали. Зараз нові підстави для критики президента..."

На питання, чи відмовиться Литвин від присвоєного йому Кучмою звання "Герой України", якщо суд доведе провину екс-президента, спікер сказав: "Цікаве питання. Однозначно відповісти не можу. Якщо додержуватися такої логіки - то всім треба відмовитися від усього, від всіх указів, які підписав президент за 10 років".

Литвин не впевнений, що така постановка питання "продемонструє цивілізованість".

"Якщо є претензії (до Кучми) - треба пред'явити. А те, що увесь час говориться... Тепер що, кожного наступного лідера будуть піддавати такому остракізму?"

"Коли я довідався, що мені присвоїли таке високе звання "Героя України" - у мене був дуже поганий настрій, і я навіть не хотів їхати на "5 канал". Але приїхав, і попросив журналістів нічого не говорити про це".

"Я радився з авторитетними людьми, як діяти в такій ситуації. Мені сказали: живи як жив, не звертай увагу. А то одні скажуть, що випендрюєшся (відмовившись від нагороди), набиваєш собі ціну", - сказав Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування