Піскун заперечує свою корупційність і не зрозумів, за що з ним хочуть судитись

Середа, 23 березня 2005, 11:16
Генпрокурор Святослав Піскун вважає безпідставними звинувачення на його адресу щодо причетності до корупційних дій.

Про це йдеться в коментарі прес-служби Генпрокуратури у відповідь на заяви голови Громадського комітету нацбезпеки України Толкачова про намір звернутися в СБУ щодо розслідування корупційних дій Піскуна, виявлених ще комітетом з питань боротьби зі злочинністю при президенті Ольги Колінько у 2003 році.

Піскун вважає такі заяви "безпідставними", "оскільки чисельні перевірки запитів народних депутатів та голови Координаційного комітету з питань боротьби з корупцією і організованою злочинністю при президентові України, проведені Генпрокуратурою за часів попереднього керівництва, жодних порушень закону в діях Піскуна не встановили", зазначає прес-служба.

Щодо наміру судді Апеляційного суду міста Києва Юрія Василенка звернутися із судовим позовом до Святослава Піскуна про захист честі, гідності і ділової репутації за його заяву про порушення суддею справи проти Леоніда Кучми, то Піскун нагадав, що в згаданому інтерв’ю журналу "Кореспондент" вжив щодо цього лише одне слово "незаконно".

"Генеральний прокурор України, будучи ознайомленим з ухвалою Верховного Суду України від 27.12.2002 року по суті озвучив її вердикт: "постанови судді апеляційного суду міста Києва від 15 жовтня 2002 року та 13 листопада 2002 року є незаконними і підлягають скасуванню...", - зазначає прес-служба.

У зв’язку з викладеним, прес-служба Генпрокуратури вважає заяви Василенка та Толкачова "надуманими і такими, що не відповідають дійсному стану справ".

"Українська правда"

Читайте також:

Суддя, який порушив справу проти Кучми, тепер судитиметься з Піскуном

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...