Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук проконтролює, як Ющенко дасть роботу 5 млн українців

Середа, 23 березня 2005, 11:56
СДПУ(о) бере під особливий контроль обіцянку створення новою владою 5 млн робочих місць.

Крім того, СДПУ(о) обіцяє "здійснювати постійний моніторинг соціальних процесів в Україні та намагатися усіма засобами, притаманними цивілізованій опозиції, корегувати державну політику в соціальній сфері", говориться в заяві секретаріату партії.

"Впродовж останніх двох років в Україні, насамперед внаслідок зусиль коаліційного уряду за участю об'єднаних соціал-демократів, були сформовані умови для розв'язання низки соціальних проблем", - вважають у партії.

Однак, говориться в заяві, останнім часом у їх діях дедалі більше дається взнаки тенденція до ігнорування значущості соціальної проблематики. Це стосується передусім захисту інтересів найманих працівників та налагодження соціального партнерства між владою і профспілками.

СДПУ(О) висловлює "занепокоєння з приводу неспроможності або небажання нової влади встановити ефективний та дієвий діалог між сторонами соціального партнерства в площині: держава-роботодавці-профспілки".

Партія наполягає на необхідності попередніх консультацій між усіма сторонами соціального партнерства щодо вирішення таких питань як підвищення мінімальної заробітної плати та пенсії, введення Єдиної тарифної сітки, захисту доходів громадян від інфляції, тощо.

СДПУ(О) наполягає на тому, що процес розробки державного бюджету, особливо тієї частини, що стосується соціальних питань, має відбуватися у тісній співпраці між усіма сторонами соціального партнерства.

Соціал-демократи заявляють, що "новій владі сьогодні бракує висококваліфікованих фахівців, які вміють не тільки говорити, але й ефективно працювати. Нові керівники, особливо в регіонах, поки що перебувають в певній розгубленості від своїх нових обов’язків".

Від "УП": Як відомо, пункт про створення 5 млн робочих місць був у передвиборчій програмі Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування