Литвин відправляє сина в армію. І вважає, що у Піскуна "брєд"?

Середа, 23 березня 2005, 12:26
Спікер парламенту Володимир Литвин сумнівається у правдивості повідомлень прокуратури, що Україна контрабандно експортувала в Іран і Китай ракети Х-55.

"Я зустрічався з директором "Південмаша" і запитував його як фахівця. Він сказав, що це повний брєд", - сказав Литвин на гарячій лінії в "Комсомольській правді".

"Якщо такі ракети продавати, то з бомбардувальниками Ту-160. Інакше доставити такі ракети неможливо. Ті, хто продавали ракети, знали їхні технічні характеристики. А ті, хто купували - тим більше", - пояснив Литвин.

Якщо доставляти ракети іншим способом, сказав спікер, є ризик вибуху, тому що в ракетах "декілька грам тротилу".

На думку Литвина, "це голосне викриття буде голосним пшиком, але шкоду країні буде нанесено".

Як відомо, генпрокурор Святослав Піскун сказав "Файненшл Таймс", що 18 крилатих ракет Х-55 без ядерних боєголовок були незаконно експортовані в 2001 році в Іран і Китай.

Під час гарячої лінії Литвин також зробив кілька зізнань зі свого особистого життя. Так, він повідомив, що хоче, щоб його син, якому зараз 16 років, пройшов військову школу.

За словами Литвина, знайомі йому сказали, що вже зараз треба "піти опрацювати питання, щоб сина визнали непридатним до служби".

"Я вважаю, що армія - це велика школа. Хотів би, щоб син вступив у Суворівське училище", - сказав Литвин.

У будь-якому випадку, за його словами, "варто в армії послужити, тим більше що термін служби скоротили до 12 місяців". "А тим, хто послужив в армії, треба дати преференції при вступі до вузу".

Литвину під час гарячої лінії скаржилися на високі збори при оформленні нерухомості. На це Литвин зізнався, що "уже три роки як тесть помер, а дотепер хату переоформити не можемо". За словами спікера, тесть жив у Миронівському районі Київської області.

"Українська правда"

Читайте також:

ПІСКУН ПІДТВЕРДИВ, ЩО ПРИ КУЧМІ В ІРАН ПРОДАЛИ РАКЕТИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News