ПОРА шантажує Зварича

Середа, 23 березня 2005, 12:33
Представники політичної партії "Пора" розцінюють затягування реєстрації політичної партії з аналогічною назвою як прецедент цензури з боку нової влади.

Про це заявив у середу представник організаційного комітету зі створення політичної партії "Пора" Андрій Юсов.

"Учора, 22 березня, закінчився строк, коли в Міністерстві юстиції повинна була бути зареєстрована політична партія "Пора".

Однак жодної офіційної інформації від Міністерства юстиції, за даними на сьогоднішній день, не отримано", - сказав Юсов на прес-конференції в середу в Києві.

Юсов нагадав, що 12 січня 2005 року пройшов установчий з'їзд політичної партії "Пора", на якому було ухвалене рішення організувати партію.

Після цього документи були подані в Мін'юст. 16 лютого Мін'юст з формальних причин відмовив оргкомітету зі створення партії "Пора" у реєстрації. Юсов нагадав, що 22 лютого документи знову були подані в Міністерство юстиції.

Він вважає, що є сили, які не зацікавлені, щоб з'явилася подібна партія. "Очевидно, що багато політичних сил не зацікавлені в появі нового суб'єкта політики, що не грає за тіньовими схемами", - сказав Юсов.

Він також відзначив, що поки представники "Пори" не знають, хто стоїть за цим, однак вважають, що міністр юстиції Роман Зварич є виконавцем замовлення.

"Сьогодні міністр юстиції фактично підставляє президента України. Дії Романа Зварича не відповідають позиції президента", - сказав Юсов, додавши, що в "Пори" є вже чимало підстав, щоб занести Зварича до "чорного списку".

Представник оргкомітету зі створення партії "Пора" Євгеній Золотарьов на прес-конференції відзначив, що законодавство дає їм право звертатися в суд або зупинитися на акціях прямої дії, однак представники "Пори" не сказали, як вони будуть діяти у випадку, якщо Міністерство юстиції відмовить партії в реєстрації.

Представники "Пори" повідомили, що в четвер вони мають намір пікетувати Міністерство юстиції й принести "подарунки" Зваричу. На уточнююче питання, які саме подарунки вони збираються принести до стін Мін'юсту, представники "Пори" сказали, що це буде сюрпризом.

Золотарьов також повідомив, що в четвер вони мають намір провести з'їзд партії "Пора", на якому буде прийнята політична резолюція, устав і програма.
Золотарьов підкреслив, що "у кожному разі політична партія буде, і обов'язково буде брати участь у парламентських і місцевих виборах 2006 року".

В Україні зареєстровано 114 партій. Мін'юст повідомив, що на розгляді відомства перебувають документи ще 25 партій.

Відповідно до чинного законодавства, партії, які планують взяти участь у парламентських виборах, повинні зареєструватися за 365 днів до дня виборів.

Чергові парламентські вибори в Україні відбудуться навесні 2006 року. День голосування припадає на 26 березня.

Інтерфакс-Україна, УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування