Рада Європи надішле в Україну комісію по Гонгадзе

Середа, 23 березня 2005, 13:58
В Україну найближчим часом приїдуть представники спеціальної комісії Ради Європи в справі Георгія Гонгадзе.

Про це в середу на прес-конференції повідомив доповідач моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ганне Северінсен.

За її словами, представники цієї комісії повинні дати оцінку тому, наскільки просунулося розслідування справи Гонгадзе.

Вона також відзначила, що в Раді Європи зацікавлені в тому, щоб справа була розслідувана якнайшвидше, і щоб були покарані не тільки виконавці, але й замовники вбивства.

Відповідаючи на запитання про те, чому в ПАРЄ не приділяють увагу іншим резонансним подіям в Україні, а говорять тільки про справу Гонгадзе, Северінсен відзначила, що представники ПАРЄ говорять про цю справу тому, що за останні дні були виявлені нові факти.

Северінсен повідомила, що представники моніторингового комітету ПАРЄ, які перебували із триденним візитом у Києві, зокрема, зустрічалися в керівництвом СБУ, і в ході цієї зустрічі їх запевнили в тому, що в Україні гарантують безпеку майорові Мельниченку у випадку, якщо він приїде в Україну.

Северінсен вважає, що якщо факт приїзду Мельниченка в Україну буде мати місце, і він привезе записи, це може пролити нове світло на справу Гонгадзе.

У той же час Северінсен відмовилася коментувати питання про те, чи здатен, на її думку генпрокурор Святослав Піскун розслідувати справу Гонгадзе.

"Я не думаю, що на цьому етапі ми можемо коментувати це. Йому потрібно дати шанс", - сказала вона.

ЛІГАБізнесІнформ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування