Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун і Луценко розслідуватимуть загибель Чорновола. Тарасюк шукає свідків

Середа, 23 березня 2005, 15:46
Міністерство внутрішніх справ і Генпрокуратура України поновлять слідство за фактом загибелі в 1999 році лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.

Про це повідомив нинішній лідер НРУ, міністр закордонних справ України Борис Тарасюк на прес-конференції в Києві в середу.

Він повідомив, що у вівторок зустрічався з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком й генпрокурором Святославом Піскуном й обговорював з ними необхідність поновлення слідства.

"У мене є запевнення Луценка про поновлення слідства", - сказав Тарасюк. Він також відзначив, що генпрокурор пообіцяв дати доручення у своєму відомстві взяти під контроль цю справу.

Говорячи про строки поновлення слідства, Тарасюк сказав, що він може початися вже наприкінці березня - початку квітня. "У мене склалася думка (під час розмови з Луценком), що це (наслідок) почнеться негайно - у березні-квітні", - повідомив Тарасюк.

Він також закликав всіх українських громадян, які були свідками загибелі Чорновола, звертатися або в слідчі органи, або в НРУ й надавати всю інформацію, якою вони володіють. На його думку, будь-яка інформація, надана свідками, наблизить слідство до розкриття причин загибелі Чорновола.

Тарасюк підкреслив, що дотепер "у справі загибелі Чорновола більше питань, ніж відповідей".

Відповідаючи на питання про те, чи можна довіряти у випадку початку слідства генпрокурору Піскуну, Тарасюк відзначив, що зараз немає підстав, щоб йому не довіряти. Він додав, що при нинішньому прокурорі розкриття справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе підходить до завершення.

У свою чергу глава слідчої комісії Народного Руху України по розслідуванню загибелі Чорновола Микола Степаненко повідомив, що у випадку поновлення справи можливий захист свідків.

Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі в Київській області під Борисполем. Автомобіль, у якому лідер Руху повертався з Кіровограда, на великій швидкості врізався у вантажівку із причепом, що розверталась.

Ряд політиків заявили про можливість того, що вантажівка на нічній трасі з'явилася не випадково. Слідство встановило, що причиною загибелі Чорновола став нещасний випадок.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: