Коновалюк погрожує розказати, кого лобіює бюджет Тимошенко

Середа, 23 березня 2005, 16:38
Представники партії "Регіони України" закидають нинішньому кабінету міністрів лобіювання у бюджеті низки програм, які вигідні проурядовим бізнесменам.

У середу на прес-конференції депутат від фракції "Регіонів" Валерій Коновалюк заявив, що готовий опублікувати дані про таку причетність.

"Якщо буде схвалений цей бюджет, то я вам обіцяю, що я назву для початку десяток-півтора програм бюджетних, за якими сьогодні вже стоять нові можновладці. І я вам хочу сказати - те, що ми чуємо постійно про розмежування бізнесу і влади - це є зараз побажання, тому що ці люди представляють нову владу, які вже планують на цих програмах заробляти", - зазначив він.

На прес-конференції депутати "регіонів" закидали уряду недостатні кошти на фінансування соціальних програм. Також депутати заявили, що відміна пільг виробникам, скасування вільних економічних зон і відмова від фінансування урядових програм в окремих галузях ударить по українському бізнесу.

Але окремі депутати з фракції не виключають, що будуть голосувати за бюджет, якщо їхні пропозиції буде враховано. Хоча лідер фракції Раїса Богатирьова висловила сподівання, що ціла фракція буде голосувати одностайно.

Водночас зранку в інтерв'ю агенції "Інтерфакс" віце-прем'єр Микола Томенко заявив, що аргументи депутатів зведено до захисту свого чи близького їм бізнесу.

Томенко зауважив, що частина депутатів незадоволені втратою преференцій та пільг у автомобільному бізнесі, на енергоринку, а також стосовно технопарків.

На думку Томенка, такі депутати "продовжують жити минулим життям, і вважають, що ухвалення бюджету - це унікальний шанс через капіталовкладення заробити собі такий-сякий десяток мільйонів".

Попередній варіант бюджету-2005 було складено урядовою командою тодішнього прем'єра Віктора Януковича і передбачалося, що зміни до нього будуть внесені ще в лютому.

ВВС


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування