Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За фальшиві бюлетені порушники сидітимуть 3 і 3,5 роки

Середа, 23 березня 2005, 17:33
Франківський районний суд Львова присудив до 3 й 3,5 років ув'язнення з відстрочкою на 2 роки двох осіб за голосування на виборах президента фальшивими бюлетенями.

Про це на прес-конференції у Львові повідомив прокурор Львова Андрій Палюх, передає Український вибір.

З його слів, чоловік і жінка засуджені за статтею, яка стосується перешкоджання здійсненню виборчого права і статтю про неправомірне використання виборчих бюлетенів, підробка виборчих документів або неправильний підрахунок голосів, або неправильне оголошення результатів виборів.

Палюх уточнив, що суд засудив жінку до 3,5 років ув'язнення, однак вона одержала відстрочку вироку строком на 2 роки, оскільки є матір'ю чотирьох дітей. Рішення суду вже набуло чинності.

Також, Личаківський суд Львова присудив до 3 років позбавлення волі чоловіка за використання фальшивих бюлетенів під час виборів президента, однак це рішення суду ще не набуло чинності.

Зі слів прокурора Львівської області Євгена Блаживського, усього в прокуратуру надійшло 159 скарг за результатами виборів президента. Після їх розгляду, прокурора області порушила 43 кримінальні справи, 35 з яких зараз розслідує, а 8 справ розслідує міліція.

Зі слів Блаживського, з цих кримінальних справ 9 порушені за фактом підпалу виборчих урн, 2 з них уже направлено до суду. 10 кримінальних справ порушено за фактом голосування фальшивими бюлетенями, 8 з них направлені до суду.

Порушено також кримінальні справи за фактом перешкоджання вільному волевиявленню виборців співробітниками Державної податкової інспекції Миколаївського району Львівщини й співробітниками міліції Сокальського, Радехівського й Старосамбірського районів області. Ще 4 кримінальні справи порушені за фактом крадіжки відкріпних талонів.

Це перший випадок засудження за порушення у виборах президента, коли термін ув’язнення встановлюється без пом’якшувальних заходів, зокрема, випробувального терміну.

Читайте також:

За зайві голоси для Януковича посадили на 5 років

За обливання фарбою бюлетенів дали 5 років ув'язнення

Фальшивих відкріпників засудили до 1,5 років виправних робіт

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...