Частина блоку Ющенка піде у партію до Тимошенко

Середа, 23 березня 2005, 17:54
Київська міська організація партії Християнсько-Демократичний Союз висловила недовіру голові партії, голові комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимиру Стретовичу та рекомендувала своїм членам перейти до Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина".

Про це у середу на прес-конференції повідомив заступник голови партії Антон Гончарський.

Він повідомив, що у середу відбулась конференція Київської організації ХДС, в роботі якої взяло участь 7 з 9 районних організації (крім Печерської та Дніпровської) партії. На конференції було ухвалено постанову, в якій засуджується поведінка Стретовича.

На думку учасників конференції, вона не відповідає нормам та принципам християнської моралі та демократії.

Стретович, "використовуючи своє посадове становище, потурає створенню фальшивих районних організацій, ігнорує рішення КМО ХДС та чинить тиск на членів ради про проведення з'їзду партії на підтримку Віктора Ющенка і, фактично, як голова партії ХДС, веде партію до розколу та ізоляції в національно-демократичному середовищі України", - підкреслюється в постанові конференції.

Виходячи з цього, делегати ухвалили рішення про розпуск Київської міської організації партії Християнсько-демократичний союз і рекомендували своїм колишнім однопартійцям вступити до лав ВО "Батьківщина". За словами Гончарського, всього у Київській міській організації близько 450 членів, рішення про вихід з партії прийняло - 300.

Учасники прес-конференції закликали всі обласні та районні організації ХДС висловити недовіру Стретовичу. (Як відомо, 26 березня відбудеться V з'їзд ХДС).

Водночас секретаріат партії Християнсько-Демократичного Союзу розповсюдив заяву, в якій повідомляється, що головна рада ХДС, спираючись на висновки контрольно-ревізійної комісії партії, вже двічі визнавала нелегітимними конференції Київського осередку ХДС та скасовувала всі рішення, ухваленні ними, через їх невідповідність вимогам статуту та програми партії, що полягала у непрозорості проведення зборів районних організацій Київської міської організації ХДС та кулуарності у прийнятті рішень щодо обрання голови КМО ХДС.

Зокрема, у заяві наголошується, що рішення про вихід деяких членів партії з лав ХДС приймалось без обговорення в низових організаціях.

ХДС була одним із засновників блоку Ющенка "Наша Україна".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування