Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабельне телебачення знову дорожчає в 2,5 рази

Середа, 23 березня 2005, 20:16
Київський оператор кабельного телебачення "Воля" з 1 травня підвищує тарифи на послуги аналогового мовлення в вузькосмуговій мережі на 36% - до 10,2 грн. й у широкосмуговій мережі - на 20% до 18 грн.

Про це повідомляється на офіційному сайті оператора.

Таким чином, "Воля" за останні два роки другий раз підвищує тарифи на свої послуги, сумарно тарифи зросли в 2,55 рази: до вересня 2003 року плата в вузькосмуговій мережі становила 4 грн., у широкосмуговій - 7 грн.

"За останні три роки, протягом яких компанія стримувала ріст цін на свої послуги, їхня собівартість росла разом з інфляцією, що за цей період склала більше 24"%, - пояснює "Воля" необхідність збільшення тарифів.

Окрім цього, на тарифи вплинуло збільшення вартості робіт підрядних організацій, у тому числі ВАТ "Укртелеком", а також необхідність капітальних вкладень у зв'язку із ухваленням в 2004 році технічних стандартів IEC, об'єднаних назвою "Кабельні системи розподілу сигналів телевізійного й звукового мовлення".

При цьому "Воля" інформує, що перед зміною тарифів компанія проаналізувала тарифи в різних регіонах України. В інших операторів ціни на аналогічні послуги " в інших містах України за підсумками 2004 року на 20%-25% вищі, ніж у Києві, при тому, що середній рівень зарплат у Києві вищий.

Тим часом, за даними агентства, у Харкові вартість послуг кабельного телебачення становить близько 15 грн. за 52 канали, у Дніпропетровську, після недавнього подорожчання, 15 грн. за 30 каналів.

"Воля" перебуває в керуванні інвестгрупи "Сігма" - українського партнера приватної міжнародної інвестиційної компанії SigmaBleyzer. Компанія розпочала свою діяльність в 2000 році, після того як "Сігма" купила двох провідних київських операторів кабельного телебачення - "ІВК" й "КТМ". У цей час "Воля" надає послуги кабельного телебачення (близько 600 тис. абонентів) і інтернет.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...