Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бюджет буде у п’ятницю, Порошенку нагадали, що він не тільки "кум Ющенка"

Четвер, 24 березня 2005, 10:04
Верховна Рада вирішила розглянути поправки до бюджету на 2005 рік у п’ятницю.

Відповідне рішення підтримали 242 народні депутати, КПУ та "Регіони України" дали по одному голосу.

Бюджет розглядатимуть у п’ятницю об 11 годині.

Як відомо, раніше планувалося розглянути бюджет у четвер, але зранку голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що уряд та бюджетний комітет о 8 годині ранку закінчили узгоджувати бюджет, але, залишились ще окремі деталі.

"Треба ще небагато попрацювати, щоб звести баланс", - зазначив Литвин, додавши, що так депутати б устигли ознайомитися з бюджетом.

Водночас з різкою критикою цієї ініціативи виступили комуністи. Лідер КПУ Петро Симоненко зажадав, щоб відповідальні за бюджет міністри поклали заяви про звільнення.

Комуністи також вимагали перенести розгляд бюджету на наступний вівторок, 29 березня.

Представник фракції "Регіони України" Валерій Коновалюк заявив, що "парламент усунутий від розгляду бюджету", а також, що наразі враховано лише 10% поправок, запропонованих парламентом.

Лідер СПУ Олександр Мороз підтримав "авторитетного" Литвина, а у четвер запропонував проголосувати призначення до рахункової палати.

Представник СДПУ(о) Ігор Шурма заявив, що фракції байдуже, коли розглядати бюджет, але попросив Литвина наступного разу нагадати голові бюджетного комітету Петру Порошенку, що він не тільки "кум президента" і закликати не порушувати закон про народного депутата сумісництвом.

Після суперечок за бюджет Верховна Рада підтримала проект Ігоря Шурми про перерахунок коштів із фонду зарплат депутатів на організацію літака для перевезення Насті Овчар, яка обгоріла у пожежі, рятуючи свою сестру, на лікування до Німеччини.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...