Біля Шуфрича запалили ліхтарик, а СДПУ(о) не вміє бути опозицією

Четвер, 24 березня 2005, 11:01
Політолог Михайло Погребинський заявляє, що Соціал-демократична партія (об'єднана) не має стратегічного плану як опозиції.

"Стосовно перспектив партії – це наразі проблемне питання. Фактично вона не має стратегічного плану як опозиції", - сказав він в інтерв’ю "Львівській газеті".

"Про це свідчить хоча б поведінка в парламенті та голосування за уряд. Однак, думаю, СДПУ(о) вчиться. У принципі вони мають дуже сильний матеріал", - додав політолог.

Щодо перспектив партії на виборах-2006 Погребинський сказав: "Вважаю, що подолати тривідсотковий бар’єр для партії цілком реально, однак треба думати над тим, як узяти десять відсотків, як сформувати коаліцію чи союз із потенційними учасниками виборчої кампанії".

На думку Погребинського "можна говорити про те, що існує несприйняття соціал-демократів певними політичними колами, в тому числі й силами на чолі з президентом Ющенком".

Проте, коментуючи останні події з "Динамо" (Київ) та обленерго, він сказав: "Що стосується "Динамо" (Київ), то це не те, чим мала б займатися влада. Переконаний, що багатьом наплювати і на Суркіса, і на Медведчука, однак коли справа стосується команди "Динамо" (Київ), то, мабуть, виникає відчуття, що посягнули на святе, і що все відбувається не так, як мало б бути".

"У справах довкола обленерго ситуація інша – влада до цього, на мій погляд, не причетна. Це радше порахунки колишніх партнерів за нових умов, які склалися в державі", - додав він.

На питання, чи не є тиском порушення справ проти есдека Нестора Шуфрича, Погребинський зазначив, що "для не заангажованих у процеси та політику є цілком зрозуміло: в парламенті є 300 мільйонерів, однак чіпають не всіх".

"Просто біля Шуфрича "запалили ліхтарик", а відтак довкола нього і копають, не надто звертаючи увагу на інших", - додав він.

"Всі ці процеси можна назвати "заангажованістю". І це, до речі, цілком зрозуміло. Оскільки СДПУ(о) дуже довго були при владі, то багатьом вони не подобалися. А самі не надто часто думали над тим, як певні рішення позначаться на бізнесі супротивників. Тепер же починається зворотний процес", - сказав Погребинський.

Проте, на думку політолога, нова влада "мусила б поставити питання просто – всі є рівними".

"Тому Ющенко мав би сказати: з цього дня ми всі живемо по-новому. Все, що було, – це питання вчорашнього дня, жодної помсти, але насамперед має бути закон. За злочини та корупцію потрібно відповідати, й усі будуть у цьому рівними. Думаю, це було б краще, ніж провокувати підвищення ставок на приниження і задоволення чиїхось бажань крові чи помсти", - зазначив Погребинський.

"Українська правда"

Читайте також:

Проти Шуфрича порушено п'ять справ. Він вмовляє губернатора?

Григорий Суркис: У нас при Кучме никогда не было льгот!

Григорий Суркис: Григоришин как ребенок прыгал от радости, получив визитку члена совета "Динамо" (Киев)

Григоришин знайшов спосіб, як не втратити відвойовані обленерго?

Суркіс "поштопав" "Динамо" гетри. А через Григоришина у футболістів програші

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування