ЧЕРВОНЕНКО ЗНАЙШОВ ЯХТУ КІРПИ ЗА 10 МІЛЬЙОНІВ

Четвер, 24 березня 2005, 12:57
Міністерство транспорту й зв'язку України виявило в Миколаєві недобудовану яхту "Мрія-1" вартістю 9,9 млн гривень, яка належить Львівській залізниці.

"Я у Львові прожив 10 років і ніякого моря там не бачив", - заявив журналістам міністр транспорту й зв'язку Євген Червоненко, коментуючи приналежність яхти Львівській залізниці.

За словами міністра, пошук судна тривав кілька тижнів. Судно знайшов заступник міністра Микола Гордиєнко.

Червоненко повідомив про те, що колишнє керівництво Міністерства заперечувало існування яхти.

Мінтрансзв'язку встановило, що яхта будувалася за рахунок коштів Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" і ЛЗД.

За даними Мінтрансзв'язку, компанія "Миколаївська малотоннажна верф" почала будівництво яхти в липні 2003, коли її проектна вартість становила 7,8 млн гривень.

При цьому фінансовими планами "Укрзалізниці" і ЛЗД на 2003-2004 роки витрати на будівництво яхти не були передбачені. Після проведення ходових випробувань у серпні 2004 яхту повернули на будівельний док для добудування.

Причина повернення, зазначена в документації з будівництва яхти - недостатня кількість місць для відпочинку пасажирів і недостатній рівень комфортабельності приміщень. Після цього кошторис на будівництво яхти був збільшений до 9,9 млн гривень.

Зараз судно побудоване на 95%, а "Миколаївській малотоннажній верфі" через пансіонат "Львівський залізничник", Судак, Крим, переведені 9,8 млн гривень.

За даними Мінтрансзв'язку, після добудови яхта буде, швидше за все, виставлена на аукціон, як це відбулося з автомобілем Maybach-57 випуску 2004 року, придбаним загиблим в грудні минулого року міністром транспорту Георгієм Кірпою.

Також Мінтрансзв'язку розглядає варіант здачі яхти в оренду всім бажаючим або передачі її Кабінету міністрів для проведення дипломатичних прийомів.

Обком


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування