Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не вважає переговори з Туркменбаші провалом

Четвер, 24 березня 2005, 13:06
Президент України Віктор Ющенко не торгувався із президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим за ціну на туркменський газ. Проте, президент вважає, що в результаті досягнутих домовленостей туркменський газ обійдеться Україні дешевше.

Про це він заявив журналістам в четвер в Києві.

Президент відзначив, що політики, які хочуть ефективно управляти ціною, не повинні торгуватися за ціну, яку уклав попередній уряд, а мати в руках чіткі механізми, які давали б повний контроль за формуванням ціни і гарантовану поставку товару.

За словами Ющенка, для того, щоб у цьому випадку ціна була низькою, Україна повинна займатися видобуванням газу в Туркменістані. "Тут досягнута повна домовленість", - запевнив президент.

За його словами, необхідно, щоб в Україні були певні обсяги транспортування газу. Туркменська сторона, за його словами, забезпечить поставку 50-70 млрд. кубометрів газу.

"Ця формула забезпечить не тільки через плату за транзит газу натурою вихід на повністю контрольований Україною баланс газу, але й функціонування України як країни, яка здійснює експорт газу на зовнішні ринки", - сказав глава держави.

Він також відзначив, що в результаті досягнутих домовленостей президент Туркменістану в найближчі дні розгляне питання про виділення зі свого матеріального резерву частини квот для поставки українських товарів до Туркменістану.

"Моя програма візиту повністю виконана", - додав президент.

ЛIгабiзнесIнформ

Ющенко не вдалося вибити в Туркменбаші дешевий газ

Політолог: Ющенко не домовився з Ніязовим через Росію

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...