Росія порушила правила перебування Чорноморського флоту в Україні

Четвер, 24 березня 2005, 18:16
Міністерство закордонних справ заявляє, що Росія грубо порушила умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Так МЗС прокоментував факт, що в середу десантний корабель "Микола Фільченков" перетнув держкордон України в районі міста Феодосія й без дозволу української сторони почав висадку на полігон у районі гори Опук особового складу й техніки 382-го окремого батальйону морської піхоти Чорноморського флоту Російської Федерації.

Міністерство вважає, що згаданими діями російська сторона "грубо порушила положення двосторонньої Угоди про статус й умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року, - повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-службу МЗС.

Також своїми діями російська сторона порушила законодавство України про режим державного кордону й порядок допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України".

У зв'язку із цим в четвер в МЗС був запрошений тимчасовий повірений у справах Російської Федерації в Україні Євгеній Пантелєєв для вручення ноти МЗС України, у якій українська сторона вимагає роз'яснень із приводу цього інциденту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News