Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський флот створює дискомфорт для українців — голова СБУ

П'ятниця, 25 березня 2005, 08:46
Перебування російського Чорноморського флоту на території України суперечить національним інтересам, створює "дискомфорт" та не сприяє зміцненню безпеки держави.

Таку заяву зробив голова Служби безпеки України Олександр Турчинов у четвер ввечері в ефірі телеканалу ЕРА, коментуючи висадку російського десанту та порушення кораблем ЧФ РФ державного кордону України.

"У таких питаннях як територіальна незалежність і суверенітет не можна робити які-небудь реверанси - позиція має бути досить жорсткою й адекватною", - додав він.

Турчинов додав, що це, можливо, не перший такий випадок. На його думку, російский флот "буде нахабніти настільки, наскільки ми будемо дозволяти їм це робити".

"Я думаю, що жорстка, конкретна позиція українського керівництва змусить все-таки виконувати зобов'язання про розміщення на території України Чорноморського флоту Росії", - заявив Турчинов.

В середу російський десантний корабель "Микола Фільченков" перетнув держкордон України в районі міста Феодосія й без дозволу української сторони почав висадку на полігон у районі гори Опук особового складу й техніки 382-го окремого батальйону морської піхоти Чорноморського флоту.

Український МЗС виступив з нотою проти таких дій росіян.

Росія порушила правила перебування Чорноморського флоту в Україні


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування