Перед зустріччю з Ющенком Саакашвілі бігав по Маріїнському парку

П'ятниця, 25 березня 2005, 09:13
Президент Грузії Михайло Саакашвілі вранці у п'ятницю 25 березня здійснив пробіжку в Маріїнському парку в центрі Києва.

Про це розповідають Українські новини.

Він почав пробіжку близько 8:40. Сам президент Грузії біг у червоному спортивному костюмі, а його охорона бігла позаду в темних ділових костюмах і плащах.

Маріїнський парк розташований неподалік офіційної резиденції, де розмістився Саакашвілі на час свого візиту в Україну.

Як пояснили "Українським Новинам" грузинські журналісти, які постійно супроводжують Саакашвілі в поїздках, президент Грузії робить такі пробіжки щодня під час будь-яких візитів.

При цьому, як зазначив міліціонер, який постійно служить у Маріїнському парку, за його пам'яті це перший такий випадок з офіційною особою іншої держави.

Пізніше президент України Віктор Ющенко та Саакашвілі взяли участь в урочистій церемонії в Маріїнському палаці з нагоди державного візиту грузинського президента.

Про це повідомляє прес-служба президента.

У заході також взяли участь дружини президентів Катерина Ющенко та Сандра Саакашвілі.

Ющенко подарував Сандрі Саакашвілі букет квітів. Потім президенти привітали почесну варту. Під час виконання національних гімнів Грузії та України пролунав Салют нації із 21 артилерійського залпу.

Церемонія відбувалася в рамках Державного візиту президента Грузії до України. Це перший візит такого рівня за час президентства Віктора Ющенка. Він присвячений відкриттю Року Грузії в Україні.

У рамках візиту між президентами запланована зустріч у форматі віч-на-віч. Також пройдуть переговори між делегаціями обох сторін, у яких візьмуть участь українські та грузинські урядовці.

У четвер президент України та його дружина Катерина Ющенко приймали на своїй дачі у селі Нові Безрадичі Саакашвілі та його дружину.

Подружжя Ющенків під час приватної зустрічі з родиною грузинського лідера показали колекцію предметів українського народного побуту.

Президент України також продемонстрував гостям вітряка, який знаходиться на подвір’ї дачі.

Він розповів, що цього вітряка, який був майже зруйнований, разом з майстрами лагодив власноруч.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування