Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович їздить на таксі на базар і не звертає увагу на коментарі Кучми

П'ятниця, 25 березня 2005, 10:01
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович не сприймає оцінку Леоніда Кучми, що на на виборах програла не його програма, а сам Янукович як особистість.

Таку думку він висловив в інтерв’ю газеті "День".

"Ви знаєте, коментар Кучми для мене особисто не є чимось значущим... У зв’язку з його діями в період виборів. Насправді ці вибори ми виграли, але його позиція поставила 15 мільйонів виборців, громадян України, в нерівні умови перед другою частиною. Він порушив Конституцію. І це, на мій погляд, головна причина нашого програшу", - зазначив Янукович.

"А щодо моїх подальших цілей і намірів, то вони були, є і будуть — свою енергію спрямовувати на покращання життя наших людей і на будівництво молодої, сильної й незалежної держави. А яке місце в житті нашої країни я знайду — покаже час. Сьогодні я як сторона, яка програла, не маю інших варіантів, крім як скласти альтернативу чинній владі", - додав він.

На питання, чи створено вже альтернативний уряд, який він анонсував на з'їзді Партії Регіонів, Янукович відповів, що ще ні, але висловив сподівання, що скоро він з'явиться.

"Поки що ми цю обойму збираємо з відомих нам людей, але, переконаний, щойно оголосимо конкурс, претендентів буде більше ніж досить", - зазначив він.

На питання, чи буде він у ньому прем’єр-міністром, Янукович відповів: "Я думаю, що ми розглянемо це питання, але, швидше за все, — ні".

Янукович також прокоментував чутки про розкол в Партії регіонів, що його вже не так підтримують Тарута, Гайдук, Коновалюк.

"Я думаю, що люди, які займаються бізнесом, узагалі не повинні займатися політикою. Це моя думка. Звісно, великі бізнесмени прямо залежать від влади. І, звичайно ж, вони не можуть бути в опозиції", - сказав він.

"Тож я вважаю процес такого собі відходу бізнесу від політики цілком природним. Я вже зазначав, що наша партія спершу не створювалася як опозиційна. Тому рішення з’їзду про перехід в опозицію, звісно, для багатьох у партії не є комфортним. Це стосовно Тарути та Гайдука", - зазначив Янукович.

Щодо Коновалюка, то Янукович зазначив, що той "народний депутат і, в принципі, висловив свою думку" щодо самоочищення партії", додавши, що таку дискусію слід вітати.

На питання, чи зустрічався Янукович з Путіним під час його останнього візиту в Київ, екс—прем'єр відповів, що ні.

На початку інтерв’ю журналіст "Дня" відзначив, що в четвер Янукович проводив нараду з питань партійного будівництва, а перед цим "ходив із дружиною базаром, розмовляв на стоянці таксі з водіями (в обох випадках виникали цілком мирні стихійні мітинги) і потім їздив у таксі (!? — Ред. ) у своїх справах".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування