У ЮЩЕНКА ЗБИРАЛИСЯ СТРІЛЯТИ

П'ятниця, 25 березня 2005, 10:25
Після другого туру виборів президента у Віктора Ющенка мали стріляти з метою усунення.

Про це повідомив керівник Управління державної охорони, екс-охоронець Ющенка Петро Плюта в інтерв'ю "Україні молодій".

Плюта розповів, що під час виборчої кампанії для Ющенка "було дуже багато небезпек".

"Особливо після другого туру виборів, коли життя Віктора Андрійовича реально було під загрозою. Ну я вам приклад наведу: у Ющенка мали стріляти. Були групи людей, які спеціально до цього готувалися", - сказав Плюта.

На питання, звідки така інформація, він сказав: "Нам повідомляли з Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки..."

За словами Плюти, такі повідомлення надходили "неофіційно". "Повідомляли чесні працівники цих відомств, які вірні присязі й виконували свої обов'язки не на догоду комусь особисто, а відповідно до закону й офіцерської честі".

На питання про отруєння Ющенка, Петро Плюта сказав, що "дуже ймовірно", отруту підсипали під час вечері з головою СБУ Смєшком і його заступником Сацюком.

"Бо перед тим Віктор Андрійович нічого сам, не зі "спільного казана", не їв і не пив. Скажімо, на тих поминках (під час передвиборчої поїздки до Чернігова місцевий мешканець Валентин Шур запросив Ющенка пом'янути свою дружину), куди нас запросили, він пригубив iз чарки настоянки з однієї зі всіма пляшки".

Щодо інциденту з КамАЗом влітку 2004 року Плюта розповів, що "безперечно, це була загроза життю кандидата в президенти".

"Автомобіль Ющенка тричі прагнув об'їхати цю вантажівку, що намагалася загнати його в кювет, але об’їхати вдалося тільки з третього разу. Я вважаю, що ми в тій ситуації спрацювали правильно: головне, що вивезли Віктора Андрійовича живим і неушкодженим".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News