Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучму охороняють cтільки ж, як і Кравчука. А він планував, щоб 50 осіб

П'ятниця, 25 березня 2005, 10:50
Леоніда Кучму і Леоніда Кравчука як колишніх президентів охороняє по дев'ятеро працівників Управління державної охорони.

Про це повідомив керівник Управління держохорони, екс-охоронець Ющенка Петро Плюта в інтерв'ю "Україні молодій".

Плюта пояснив, що це "зовсім небагато" охоронців. "Якраз нормальна кількість для того, щоб повноцінно виконувати своє завдання".

"Бо буває так, що й такої кiлькостi недостатньо. Наприклад, якщо "клієнт" повинен їхати на якийсь захід. Тоді треба як мінімум одну особу послати туди раніше, аби все перевірити, ще одна повинна їхати поруч із тим, кого охороняють — так одне за одним і набирається до десятка необхідної охорони".

Плюта також розповів, що спочатку Кучмі як екс-президенту для охорони був виділений цілий підрозділ із 50 осіб.

"Але зараз це розпорядження скасоване, і в охороні Кучми залишилося тільки відділення, чисельність якого така сама, як і в iншого колишнього президента, Леоніда Кравчука".

Крім того, Плюта повідомив, що за Януковичем як екс-прем'єр закріплено чотири охоронці на два роки – в той час, як за Ющенком було закріплено двоє співробітників УДО.

Він пояснив, що охороняти удвох – "проблематично". "І кому, як не нам, це знати. Самі подумайте: це ж у охоронців немає ні вихідних, ні відпусток, навіть захворіти людина не може!"

За словами Плюти, при Ющенку, окрім осіб, яким виділена охорона за законом, окремим розпорядженням президента була вказівка про охорону держсекретаря Зінченка і секретаря Радбезу Порошенка.

"Крім того, за розпорядженням глави держави ми надали охорону першому заступнику генпрокурора і трьом слідчим", - додав він.

Щодо екс-голови Центрвиборчкому Сергія Ківалова, то, повідомив Плюта, йому теж була надана охорона спеціальним розпорядженням попереднього президента. Зараз з нього цю охорону УДО хоче зняти, про що було зроблено подання на Ющенка.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування