Охоронець Ющенка пам'ятає Мельниченка і вважає, що диктофон міг бути правдою

П'ятниця, 25 березня 2005, 11:11
Микола Мельниченко міг записувати президента Кучму на диктофон, вважає нинішній керівник Управління державної охорони Петро Плюта.

У інтерв'ю газеті "Україна молода" на питання, чи з фахової точки зору реально було так писати Кучму, Плюта сказав: "Тоді (в 1999-2000 роках) було реально".

"Адже Мельниченко міг сам заходити в приміщення, вмикати й вимикати диктофон, тож нічого неможливого в цьому не було. Тепер диван у президентському кабінеті щодня перевіряють", - сказав Плюта і усміхнувся.

На питання, чи раніше диван у Кучми не перевіряли, він сказав: "Теж перевіряли, і не лише диван. Але, видно, щось пропустили, десь недопрацювали".

"Проте ми вдосконалюємося разом зі зростанням рівня технічного забезпечення. І рівень захисту від прослуховування постійно зростає".

Плюта також сказав, що знайомий з Мельниченком, "хоча й не дуже близько, бо тісно ми не спілкувалися".

На питання, чи вірить він, що записи робив справді Мельниченко, Плюта зазначив: "Хай це слідство встановлює. Я його знав як оперативно-технічного працівника, який повинен охороняти, захищати".

Плюта також пообіцяв, що зараз "нових Мельниченків більше точно не буде". "Тому що на той час охорона і її технічне забезпечення були на досить низькому рівні".

Про себе Плюта розповів, що став охоронцем Ющенка після того, як він став прем'єром. До того він працював з прем'єром Пустовойтенком.

"Коли прем'єра Ющенка відправили у відставку, мене викликав мій попередній керівник і запитав, чи маю я бажання залишитися з ним і надалі. Я дав згоду. Так ми й залишилися".

На питання, чи ставився Ющенко до нього добре, Плюта сказав: "Звісно, добре, як i до всiх людей. Хоча ми займалися суто охороною, тобто виконували свої прямі обов'язки".

"Але ви ж розумієте, що ми з Віктором Андрійовичем постійно були разом, особливо під час виборчої кампанії, по кілька годин проводили в одній машині, переїжджаючи з місця на місце".

"Природно, в такій ситуації неможливо не спілкуватися! Взагалі людині, яка працює в особистій охороні, обов'язково треба вміти підтримувати розмову, щоб тому, кого охороняєш, було з тобою цікаво. Звісно, не забуваючи при цьому про свої безпосередні обов'язки".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування