Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко припинив випуск "рудимента" Кучми

П'ятниця, 25 березня 2005, 11:38
Президент України Віктор Ющенко доручив припинити випуск газети "Президентський вісник" і бюлетеня "Президентський контроль".

Відповідне доручення дане Держуправлінню справами, яке є засновником видань.

Як повідомили в секретаріаті президента з посиланням на заступника держсекретаря Маркіяна Лубківського, таке рішення випливає із програмних засад політики Ющенка в інформаційній сфері щодо скорочення дотацій для фінансування ЗМІ органів виконавчої влади, поступового їхнього роздержавлення, створення конкурентного середовища у вітчизняному медіа-просторі.

"Враховується також і той факт, що зазначені друковані ЗМІ були своєрідним рудиментом минулого, ідеологічним інструментом командно-адміністративної системи", - відзначили в секретаріаті.

"Адже в загальноприйнятій практиці демократичних країн, зокрема, членів Європейського Союзу, жоден керівник цих держав не утримує за рахунок платників податків спеціальні засоби масової інформації, які б висвітлювали винятково його діяльність", - говориться в повідомленні.

ДУСі також доручили проконтролювати дотримання норм соціального захисту працівників, які будуть звільнятися з редакцій цих видань.

ЛIГАБiзнесIнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування