Історія життя Зварича тягне на мексиканський серіал або "17 миттєвостей весни"

П'ятниця, 25 березня 2005, 14:52
Міністр Юстиції Роман Зварич зізнався, що довідався про існування свого сина тільки через п'ять років після його народження.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті Факти.

Він розповів, що в 1983 році працював особистим секретарем голови Організації українських націоналістів Ярослава Стецька в Мюнхені. Там він відповідав за міжнародний напрямок, який, за його словами, був зовсім закритим, "засекреченй - так званий крайовий напрямок".

На уточнююче питання, чи можна його діяльність назвати підготовкою агентури для роботи в Україні, Зварич відповів: "Я не сказав би, що агентури. Скоріше, людей для зв'язку з підпіллям. У цьому контексті Ярослав Стецько давав мені деякі спецзавдання".

"Один раз, в 1983 році в Польщі, під час виконання одного з них, встановив контакт із кур'єром з України. Кур'єром була моя Світлана. Познайомилися, сподобалися один одному. А в 1985 році в Києві в мене... народився син, про існування якого я нічого не знав до 1990 року!" - розповів Зварич.

Він також розповів, що після народження дитини його дружина обірвала всі зв'язки - поміняла місце проживання й адресу, "не дзвонила, не писала".

"Я намагався зв'язатися з нею, але не зумів. П'ять років нічого не знав про Світлану. Коли в 90-му з'явилася можливість приїхати в Україну, знайшов її. Вона працювала в Інституті етнографії. Зустрілися, і я зрозумів, що вогонь не згас. І раптом на третю або четверту зустріч вона приводить із собою хлопчика", - розповів Зварич.

Він також сказав, що через якийсь час Світлана зізналася, що це був його син Богдан. "Світлана запитала: "Якби ти довідався, що в тебе в Україні народився син, що б ти зробив?" Я говорю: "Звичайно, приїхав би сюди". А вона відповідає: "У такий спосіб ти б нас знищив", - розповів Зварич.

"Виявилося, що в той час вона була під пильною увагою КДБ. Світлана працювала в університеті, Комітет спостерігав за нею, приходили чекісти, намагалися спровокувати її, щоб вона заманила мене в Україну. Але нічого в них не вийшло", - розповів він.

Він сказав, що в його родині керує дружина. "Вона керує життям родини. Там, де можу допомогти покерувати, я - правда, часто невдало - намагаюся це робити. Але за проколи отримую від дружини, коли, наприклад, забуваю заплатити за електроенергію або ще щось. А забуваю я часто", - розповів він.

За словами Зварича, Світлана також будувала їхній будинок у Лісниках. "Завдяки їй у нас зараз великий будинок, кожний з чотирьох поверхів займає близько 150 квадратних метрів. Є гараж у підвалі, ще один гараж - у дворі ", - розповів він.

Богдан живе на четвертому поверсі в нього є своя величезна кімната, близько 60 квадратних метрів. Він вчиться на третьому курсі юрфаку Київського національного університету імені Шевченка.

Зварич також розповів, що його улюблені костюми марки "Хуго Бос". "Але в Києві їх не купую, тому що не хочу платити більше, ніж вони коштують. Адже в Києві "Хуго Бос" у тричі дорожче, ніж у Європі", - сказав він, додавши, що купує їх через Інтернет.

Зварич зізнався, що на останній день народження дружини вони з Богданом "довго збирали гроші, щоб подарувати Світлані найпотужніший, найшикарніший, найбільш "кльовий" ноутбук, який зараз є на ринку". "Соні" обійшовся їм у три тисячі доларів.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News