Мельниченко в США розповість Ющенку про записи

П'ятниця, 25 березня 2005, 15:29
Екс-майор державної охорони Микола Мельниченко планує зустрітися із президентом України Віктором Ющенком під час перебування глави української держави в США.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомляє високопоставлене інформоване джерело.

За його словами, під час даної зустрічі планується обговорити питання, пов'язані із записами, які були зроблені екс-майором у кабінеті президента Кучми, хід розслідування справи про вбивство журналіста Гонгадзе, а також питання реальних гарантій, які можуть бути надані Мельченку у випадку його повернення в Україну.

"За підсумками даних переговорів Мельниченко буде ухвалювати рішення щодо повернення в Україну", - підкреслило джерело.

Крім того, за його словами, також проходить підготовка зустрічі Ющенка із президентом США Джорджем Бушем, у ході якої, крім усього іншого, буде обговорюватися питання контрабанди крилатих ракет.

Як повідомлявся, раніше Ющенко висловив думку, що залучення записів Мельниченка до справи про вбивство Гонгадзе можливе тільки після "дачі їм показань Генпрокуратурі або СБУ", передачі всіх записів й "відповідних пристроїв".

Ющенко також відзначив, що вже дав гарантії безпеки Мельниченку й пропонує йому дати свідчення або українським правоохоронним органам, або органам будь-якої країни, якій він довіряє. Тільки в цьому випадку, за словами Ющенка, записи можуть бути залучені до справи.

Про можливу зустріч Ющенка з Мельниченком й колишнім нардепом Олександром Ельяшкевичем під час свого візиту в США повідомляв віце-прем'єр Микола Томенко. На початку березня Томенко зустрічався у Варшаві з ними.

У п'ятницю Мельниченко виступив із заявою, що на його плівках немає компроматів ні на Ющенко, ні на Тимошенко.

Читайте також:

У МЕЛЬНИЧЕНКA НЕМАЄ КОМПРОМАТУ НА ЮЩЕНКА Й ТИМОШЕНКО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News