Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стецьків вивів "Євробачення" зі штопора. Й використає адмінресурс

П'ятниця, 25 березня 2005, 16:01
Президент Національної телекомпанії України Тарас Стецьків вважає, що ситуація з організацією пісенного конкурсу "Євробачення" у Києві виведена "зі стану штопора".

Про це він заявив під час зустрічі з журналістами в редакції "Львівської газети".

"Ми пройшли критичну точку, і можна говорити про те, що Євробачення пройде нормально", - сказав він.

За словами Стецьківа, представники оргкомітету конкурсу, які побували в Києві, поставили гарну оцінку діям українського оргкомітету, крім двох пунктів - цін на візи в Україну й цін в київських готелях.

У той же час він відзначив, що для нового керівництва НТКУ організація фестивалю - "це цунамі, яке треба пережити", оскільки стан справ наприкінці лютого щодо організації "Євробачення" "був жалюгідним і треба було щось терміново робити, щоб урятувати ситуацію".

За словами президента НТКУ, для України важлива не так пісенна якість фестивалю, який не є найпрестижнішим серед європейських естрадних фестивалів, як можливість показати Україну після "помаранчевої" революції.

"Європейці бачили Україну по телевізорі під час "помаранчевої" революції, а тепер вони хочуть переконатися, що ми можемо зробити щось серйозне й після неї", - сказав Стецьків.

За його словами, проблеми з київськими готелями не буде - з ними домовляться так само, як і з керівництвом Палацу спорту. "Не може бути так, щоб у Відні номер в "Редіссоні" коштував 175 доларів, а в Києві аналогічний номер коштував 350, так не буває".

"І якщо якийсь директор готелю залишить завищені ціни, то з ним особисто поговорю", - сказав президент НТКУ.

Стецьків також висловив переконаність, що київські підприємці повинні прийняти вимоги влади міста про заборону торгівлі в метрополітені. На його думку, це нормальна вимога для забезпечення безпеки всіх людей, які приїдуть на конкурс із інших регіонів України і з-за кордону.

"Торгівля під час фестивалю повинна проходити тільки в спеціально відведених місцях, інакше не буде порядку", - сказав він.

Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2005" пройде в Києві 19-21 травня за участі 39 країн.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Українське "Євробачення". Як придбати квитки, якщо їх немає


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування