Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ПЕРЕМОГЛА В ПАРЛАМЕНТІ. ВОНА ПРОПОНУЄ "ПІДТОПИТИ ЖИРОК"

П'ятниця, 25 березня 2005, 16:59
Верховна Рада 376 голосами ухвалила зміни до бюджету 2005 року.

За це рішення проголосували фракції "Наша Україна", БЮТ, СПУ, а також переважна більшість колишніх прокучмівських фракцій, в тому числі СДПУ(о).

Також за бюджет проголосувала фракція КПУ, яка раніше пропонувала доопрацювати цей документ.

Не підтримали бюджет лише фракції "Регіони України" (3 депутати з 53) та Партія промисловців і підприємців (5 депутатів з 17).

Після успішного голосування Тимошенко звернулася до сесійної зали: "Шановні народні депутати, уряд вам вдячний за підтримку".

Перед голосуванням Тимошенко закликала депутатів підтримати бюджет.

Вона сказала, що від нового бюджету постраждають пільги, "які були Кучмою окремо пролобійовані, окремо простимульовані", але виграють найбідніші громадяни.

"Давайте, щоб ми навчилися ділитися з суспільством. Давайте трошки підтопимо жирок і будемо людям в очі дивитися", - сказала вона.

"Фактичні власники підприємств, які видобувають руду, сидять у парламенті. Власники металургійних підприємств – сидять у парламенті. Автомобілебудівних – сидять в парламенті". Як відомо, скорочення пільг торкнеться саме цих галузей.

Тимошенко розкритикувала депутатів, які захищають збереження пільг у бюджеті. "Що потрібно АвтоЗАЗу, який отримав з бюджету 2 мільярди при чистих прибутках 600 мільйонів? Майте совість!", - сказала вона.

Як відомо, власник ЗАЗу Таріел Васадзе є депутатом Верховної Ради, фракція Партії промисловців і підприємців.

Тимошенко сказала, що зменшення пільг торкнеться як представників нової влади, так і опозиції. "Пивовари є і у фракціях влади, і опозиції. Автомобілебудівники – і у владі, і у опозиції. Ми з усіх в рівній ступені взяли".

"Якщо ми говорили про рівні умови для всіх – то уряд починає це робити", - сказала вона.

За словами Тимошенко, зміни до бюджету передбачають "те, про що ліві партії і ми мріємо багато років".

Тимошенко сказала, що зміни до бюджету "припиняють зрійнялівку в країні у розрахунку пенсій і зарплат".

"Це прорив у бюджетній сфері. Ми підтримаємо всі галузі через зарплати і пенсії. Впевнений, що ніхто не може пройти повз того, що інваліди, діти-сироти отримають допомогу в 4-5 разів більше. Не буде родин без батька або матері, які б не були забезпечені грошима".

Тимошенко наголосила, що підвищені пенсії люди отримають з розрахунком їх сплати з 1 січня 2005 року.

Тимошенко також додала, що "хоче подивитися поіменно на депутатів, хто проти цього проголосує".

За її словами, ті, хто проголосують проти бюджету, бояться, що уряд покаже здатність на краще змінювати ситуацію в країні.

"Всі відчули, що жити стало легше, крім десятка-двох підприємств, які мали необгрунтовані пільги. І не звертайте увагу на вереск власників цих кількох підприємств".

"Зверніть увагу, що на зустріч до вас пенсіонери приходять напівроззуті, а не на те, що десь акцизи похитнулися", - додала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...