В Киргизії загинули 15 осіб. Введено комендантську годину

П'ятниця, 25 березня 2005, 18:10
За час акцій у Киргизії загинули 15 осіб, двоє знаходяться в критичному стані.

Про це повідомляє джерело в Службі національної безпеки Киргизії.

У той же час ввечері в п'ятницю національне телебачення з посиланням на Мінздрав республіки повідомило, що з початку штурму прихильниками опозиції в четвер будівлі будинку уряду Киргизії поранення й травми одержали близько 360 осіб.

Міська рада Бішкека просить Курманбека Бакієва, затвердженого в п'ятницю парламентом в.о.президента Киргизії, ввести в країні надзвичайний стан.

В ефірі національного телебачення зачитано постанову бішкекської міської ради про введення в столиці комендантської години.

У той же час, у документі відзначається, що ця постанова стає дійсною тільки при введенні надзвичайного стану в країні. У зв'язку із цим міська рада звернулася до в.о.президента з проханням ввести НС.

Раніше джерело в правоохоронних органах повідомило, що бішкекська міліція одержала наказ № 15 відповідно до якого їй дозволено застосовувати табельну зброю.

За свідченням очевидців, у цей час міліціонерам і народним дружинникам вдалося відігнати натовп мародерів від центру Бішкека.

У Бішкеку неподалік від центрального універмагу (ЦУМ) чутно стрілянину. Натовп погромників, який захопив в п’ятницю вдруге будинок уряду Киргизії, направився убік ЦУМу, повідомляє інформагентство "Фергана".

За повідомленням "Фергани", зіткнення відбулося між військовими й мітингуючими. Як повідомляють очевидці, демонстранти намагалися проникнути в будинок районного військкомату, який знаходиться поряд із Цумом. ЦУМ - один з небагатьох магазинів у Бішкеку, які не були розграбовані в п'ятницю вночі.

Після акцій протесту в четвер, вночі мародерами було пограбовано багато магазинів. Вдалося захистити лише ЦУМ.

РІА "Новості", РБК

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...