Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Динамо" коштує 30 мільйонів $. Григоришин хоче зробити з уболівальників акціонерів

П'ятниця, 25 березня 2005, 20:30
Пакет акцій київського "Динамо", виставлений на продаж акціонерам, був оцінений в $30 млн. Цей футбольний клуб може стати успішним бізнесом-проектом.

Про це повідомив в інтерв'ю Першому національному телеканалу бізнесмен Костянтин Григоришин.

За його словами, він має "дуже приблизне" подання про фінансові показники клубу. "Клуб непрозорий, фінансова звітність теж непрозора. Нам як акціонерам жодного разу не показали фінансову звітність клубу", - відзначив Григоришин.

Те ж стосується трансферів футболістів. "Це дуже секретна інформація. Її в нас ніколи не було", заявив він.

Бізнесмен заявив, що для придбання акцій клубу він має намір залучити інвесторів. "Це досить заможні компанії й люди", сказав він.

Говорячи про прибутковість футбольних клубів, Григоришин навів приклад "Манчестер Юнайтед", який "є прибутковим підприємством, його акції котуються на біржі, мають стійку тенденцію до росту".

"Я думаю, що з київського "Динамо" можна було б зробити такий же успішний бізнес-проект, зважаючи на те, що вболівальників київського "Динамо", я впевнений, не менше, ніж уболівальників "Манчестер Юнайтед", - сказав бізнесмен.

Говорячи про можливий продаж у майбутньому пакетів акцій "Динамо", Григоришин сказав, що, на його думку, "якщо перетворювати клуб у відкрите акціонерне товариство, про що багато хто говорить, то акції повинні перебувати у вільному обігу, і будь-який громадянин України може їх купити".

"Напевно, ми підемо цим шляхом. Тобто частина акцій буде продана на вільному ринку тим, хто захоче їх купити, а гроші будуть використані для інвестицій в клуб", - сказав бізнесмен.

По словам Григоришина, він не бачить нічого страшного в тому, що в клуба змінюється власник.

Він також висловився за те, щоб уболівальники приймали більше активну участь у житті клубу. "Я б хотів, щоб уболівальники клубу брали участь у його житті, щоб був по-справжньому організований клуб уболівальників "Динамо-Київ", було організоване членство, і щоб члени клубу, любителі клубу "Динамо" (Київ)" могли брати участь у виборах його президента ", сказав він.

За словами Григоришина, "за нинішнього менеджменту клубу, жоден вихованець, що був вихованцем клубу, не увійшов до основного складу київського Динамо. Це мене хвилює, і я вважаю, що клуб губить свої коріння".

Раніше за позовом компаній, які зв'язують із Григоришиным Печерський районний суд Києва заарештував 100% акцій "Динамо". Розгляд питання по суті намічено на вересень 2005 року.

Інтерфакс-Україна

Григорій Суркіс: У нас при Кучмі ніколи не було пільг!

Григорий Суркис: Григоришин как ребенок прыгал от радости, получив визитку члена совета "Динамо" (Киев)

Константин Григоришин: Сейчас все "Динамо Киев" оформлено на двух людей. Я заберу его у Суркиса из принципа

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування