Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дачу Кучми купила іноземна фірма. Луценко боїться за Лівадійський палац

П'ятниця, 25 березня 2005, 20:35
Дача президента "Синьогора" в Івано-Франківській області була продана Держуправлінням справами іноземній фірмі без врахування вартості обстановки.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв'ю "Київському телеграфу".

"Відомий комплекс "Синьогора", розташований в Івано-Франківській області, уже давно не належить Україні. Він зданий в оренду дочірньому підприємству компанії з 100%-м іноземним капіталом за 4,4 млн. грн., причому нове майно, обстановка комплексу не враховувались", - відзначив Луценко.

Міністр також розповів про інші порушення закону, вчинені Держуправлінням справами.

"Мова йде про порушення, допущені при продажі готелів "Дніпро" й "Україна" - за 130 млн. грн., санаторіїв "Гурзуфський" й імені Пушкіна (22 млн.), санаторно-курортних комплексів "Форос", "Дніпро", "Зорі України" (85 млн. грн.). Як ви розумієте, мова йде про балансову вартість об'єктів, яка дуже відрізняється від реальної продажної ціни", - зазначив Луценко.

Він також згадав продаж ЗАТ "Президент-готель "Київський" і його ресторанного комплексу "Стара фортеця", санаторію "Чорноморський" (проданий усього за 12,7 млн. грн.), використання ДУС бюджетних коштів Національного комплексу "Експоцентр України".

"Примудрилися навіть украсти три мільйони гривень при ремонті готелю управління державними справами. Хочу підкреслити, що щотижня порушується від трьох до п'яти нових кримінальних справ. Не впевнений, що в цьому довгому списку не з'явиться Лівадійський палац", - відзначив Луценко.

Крім Бакая, за словами Луценка, в одній із кримінальних справ основним фігурантом є колишній міністр МінНС Володимир Рева, який "підозрюється в незаконній приватизації житлового комплексу однієї військової частини".

Також розслідується діяльність посадових осіб Держкомрезерву, чия "діяльність" оцінюється майже в 37 млн. грн., колишнього голови "Автодору" (7 млн.), ведеться слідство залізницею (18 млн.) і інших управлінням.

"Якщо ще погортати мою чорну папку, то виявимо там справи й по "Енергоатому", і по Дніпропетровському центральному ринку, по Ужгородській і Харківській держадміністраціях. А на митниці що діється! Недавно на Кримській регіональній митниці "вирахували" 170 млн. грн. фіктивного ПДВ. А зловживання на спиртзаводах!", - сказав міністр.

При цьому Луценко висловив задоволення, що "завдяки позиції президента Віктора Ющенко у нас немає табу ні на які посади, і немає команд "стоп" або "фас".

Читайте також:

7 кримінальних справ для відомства Бакая. Кучма не хотів віддати дачу Ющенку



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: