Саакашвілі і Ющенко проти кривавого реваншу в Киргизії

Субота, 26 березня 2005, 12:31
Президент України Віктор Ющенко й президент Грузії Михайло Саакашвілі стурбовані можливістю силового варіанту вирішення конфлікту в Киргизії.

Про це йдеться у спільній заяві президентів України й Грузії із приводу останніх подій у Киргизькій Республіці, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Ми із глибокою стурбованістю сприйняли інформацію про те, що ситуація в Киргизстані здобуває загрозливих ознак силового протистояння. Мова йде про спробу тих сил, які програли своєму народу, взяти кривавий реванш", - сказано в заяві, поширеній прес-службою Міністерства закордонних справ України.

"Ми високо оцінюємо мужній крок колишнього президента країни не віддавати команду на застосування сили проти власного народу в перші дні народного повстання", - відзначають Ющенко й Саакашвілі.

Вони закликають його "вплинути негайно на своїх прихильників для того, щоб і вони виявили високу відповідальність заради миру й спокою в країні. Адже історія не простить пролитої крові".

"Уважаємо, що міжнародне співтовариство має не реагувати на погрози, а активно запобігати ним. Тому закликаємо всі країни ОБСЄ й, у першу чергу, наймогутніші держави цієї Організації, перейти до негайних превентивних дій, використати весь свій вплив для того, щоб не допустити силового сценарію розвитку подій і запобігти кровопролиттю", - говориться в заяві президентів України й Грузії.

Президенти також підкреслили, що "Україна й Грузія із самого початку революції в Киргизстані були й завжди будуть на боці киргизького народу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування