Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квасьневський порадив Ющенку не дуже радіти

Субота, 26 березня 2005, 13:40
Президент Польщі Александр Квасьнєвський назвав "оптимістичність" нової влади помилкою.

"Ми всі помиляємося. Можу поки що відзначити таку дещо небезпечну помилку: як революційні, так і подальші заяви українських політиків були надзвичайно оптимістичними", - сказав він в інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня".

"Було роздано дуже багато обіцянок, сповнених революційного духу: мовляв, як ми захочемо, так усе й буде", - пояснив він.

Він також зазначив, що президенту й уряду "потрібно якось сісти й оцінити: що можливо сьогодні, що можна досягнути через рік, а що здійсниться лише за кілька років".

"І цю стратегію розвитку України потрібно показати людям, бо тільки так буде чесно й серйозно. У протилежному випадку може настати момент, коли всі, хто підтримував революцію, почнуть запитувати: де робочі місця, де високі зарплати, де підвищені пенсії?" – сказав Кваснєвський.

"Адже швидких див не буває, на все потрібен час, тим більше, на економічне зростання", - додав він та зазначив, що "абсолютно вірить в Ющенка, оскільки він не лише гарний по¬літик, а й гарний економіст, він знає, як рахувати гроші, тямить у бюджеті".

Президент Польщі також позитивно оцінив перші декларації і Ющенка, і Тимошенко. "Перші декларації і Президента Ющенка, і прем’єр-міністра Тимошенко зрозумілі й позитивні як для України, так і для Європи", - сказав він.

За його словами процес входження до Європейського Союзу буде тривалим, і необхідно здійснити ще багато роботи. Він також назвав важливою зацікавленість України у близькому співробітництві з НАТО, пояснивши, що це наближає Україну до демократичних стандартів, реформує армію.

"Третє, що я відзначаю: уряд хоче зміцнити вже наявний високий темп зростання економіки та перебороти такі негативні явища, як корупція, непрозорість приватизації. Безумовно, все це необхідно робити, але таким чином, щоб був прогрес, насамперед потрібно опікуватися економікою. Сьогодні політика не має бути пріоритетом номер один. Адже революція завершилася. І нові люди вже при владі", - сказав Квасьнєвський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...